Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν το βράδυ για τη λήψη νέων μέτρων στη Γαλλία

16 Μαρτίου 2020 13:39

Ο ιταλός πρωθυπουργός Κόντε ζητεί να υπάρξει «ευρωπαϊκός συντονισμός» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού - Η Μόσχα θα δημιουργήσει ένα ταμείο 4 δισεκ. δολαρίων για να προσπαθήσει να προστατεύσει την οικονομία της


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα απόψε για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα ανακοινώσει το βράδυ τα μέτρα που θα αποφασισθούν κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας σήμερα με τα μέλη του Συμβουλίου Αμυνας, σύμφωνα με την προεδρία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τομέα υγείας δήλωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση της επιδημίας στην Γαλλία «επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς».

Ο ιταλός πρωθυπουργός Κόντε ζητεί να υπάρξει «ευρωπαϊκός συντονισμός» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε να υπάρξει "ευρωπαϊκός συντονισμός" στους τομείς της υγείας και της οικονομίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προειδοποιώντας πως τα κρούσματα της Covid-19 "δεν έχουν ακόμη κορυφωθεί" στη χώρα του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρωθυπουργός εκτιμά πως είναι "απαραίτητος ένας ευρωπαϊκός συντονισμός των υγειονομικών και των οικονομικών μέτρων", ενώ πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών (G7) για τον συντονισμό της μάχης εναντίον του κορονοϊού στον υγειονομικό τομέα, τον οικονομικό τομέα, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον τομέα της έρευνας.

"Έφθασε η στιγμή για θαρραλέες επιλογές και η Ιταλία μπορεί να συμβάλει σημαντικά ως χώρα που γνώρισε πρώτη μια τόσο ευρεία διάδοση του ιού", ανέφερε.

Η Ιταλία έχει καταγράψει συνολικά 1.809 θανάτους και 24.747 κρούσματα, κάνοντας ένα άλμα 368 νέων θανάτων μέσα σε 24 ώρες, αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Κυριακή, το βράδυ.

"Οι επιστήμονες μάς λένε πως δεν έχουμε ακόμη αγγίξει την κορύφωση των κρουσμάτων, αυτές οι εβδομάδες είναι οι πιο επικίνδυνες και πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη σύνεση", προειδοποιεί ο Τζουζέπε Κόντε.

"Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την επαγρύπνηση. Πρόκειται για τη μεγαλυτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών, για να νικήσουμε μας χρειάζεται η υπεύθυνη συμβολή των 60 εκατομμυρίων Ιταλών", επιμένει.

Καθώς η κυβέρνησή του έχει λάβει δρακόντεια μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις και τις συγκεντρώσεις, ο Τζουζέπε Κόντε δεν θεωρεί "πως είναι απαραίτητες νέες απαγορεύσεις". "Είναι σημαντικό τώρα να σεβαστούμε επιμελώς αυτές που ισχύουν", τονίζει.

"Οι βασικές υπηρεσίες πρέπει να είναι εγγυημένες (...) Η Ιταλία ενήργησε με θάρρος και άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία ακολουθούν το παράδειγμά μας", υπογραμμίζει.

Η Μόσχα θα δημιουργήσει ένα ταμείο 4 δισεκ. δολαρίων για να προσπαθήσει να προστατεύσει την οικονομία της

Η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα ταμείο 300 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (4 δισεκ. δολάρια) για να προσπαθήσει να προστατέψει την οικονομία της από το σοκ του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει πως μπορεί να μην επιτύχει φέτος τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξή της και οι παγκόσμιες αγορές έχουν πληγεί από τον αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Η μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος της Ρωσίας, έχει καταστήσει ιδιαίτερα ευάλωτη τη Ρωσία, με την ισοτιμία του ρουβλιου να έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τεσσάρων τελευταίων ετών έναντι του δολαρίου.

Ο Μισούστιν δήλωσε πως τα νέα μέτρα στήριξης θα περιλάβουν φοροαπαλλαγές για τις τουριστικές εταιρείες και τις αερογραμμές και πως η Ρωσία θα επεκτείνει το πρόγραμμα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους.

Η Ρωσία έχει 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και κατασκευάζει ένα νέο νοσοκομείο έξω από τη Μόσχα για να προετοιμασθεί για ενδεχόμενη αύξηση των αριθμών. Αυτό κατασκευάζεται επιπλέον του νοσοκομείου στο οποίο έγιναν πρόσφατα μετατροπές ώστε να νοσηλεύονται εκεί μόνο θύματα του κορωνοϊού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos