Γιούνκερ: Ακατάλληλα τα κορωνoομόλογα για την παρούσα κρίση

09 Απριλίου 2020 13:53

Θετικός στην προοπτική της έκδοσης ευρωομολόγων αλλά επιφυλακτικός για τα κορωνομολογά εμφανίστηκε ο τέως επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

Όπως δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Libération» ότι «η έκδοση κοινών ομολόγων δεν πρέπει να αποκλειστεί για πάντα από το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο αντιμετώπισης κρίσεων. Οι χώρες του Νότου θα έχουν την εντύπωση ότι οι λεγόμενες ενάρετες χώρες του Βορρά δεν είναι διατεθειμένες να επωμισθούν με αλληλεγγύη το βάρος των κρίσεων».

Γιούνκερ: Θα χρειαστούν μήνες για τα κορωνομόλογα
Για τα κορονωμόλογα είπε ότι «τα λεγόμενα ομόλογα κορωνοϊού ως βραχυπρόθεσμη απάντηση στην παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θα χρειάζονταν μήνες και μήνες» για να οικοδομηθεί η απαραίτητη οικονομική αρχιτεκτονική
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε επίσης τις χώρες της ΕΕ «να αυξήσουν σημαντικά τα κονδύλια για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos