Προειδοποιεί τους Ευρωπαίους η φον ντερ Λάιεν: Μην κλείσετε καλοκαιρινές διακοπές

12 Απριλίου 2020 13:18

Να μην κλείσουν ακόμη τις θερινές διακοπές τους, συνιστά στους Ευρωπαίους η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει, παράλληλα, ότι οι καταναλωτές που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δικαιούνται πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει.

«Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», επισημαίνει η κυρία φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στην «Bild am Sonntag» και εμφανίζεται επιφυλακτική σε ό,τι αφορά την σύσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να λάβουν ένα κουπόνι έναντι του ποσού που έχουν ήδη διαθέσει για τις κρατήσεις τους και όχι τα αντίστοιχα χρήματα.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι άνθρωποι, από καθαρά νομική άποψη, έχουν την επιλογή μεταξύ των χρημάτων και ενός κουπονιού», επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους πελάτες οι οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους. «Σε αυτή την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δεν θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρίες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. «Οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες», διευκρινίζει.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σε καραντίνα οι ηλικιωμένοι μέχρι το τέλος του χρόνου
Την ίδια ώρα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή της στην Bild, υποστηρίζει ότι οι επαφές των ηλικιωμένων με το περιβάλλον τους θα πρέπει να παραμείνουν περιορισμένες τουλάχιστον έως τα τέλη του χρόνου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Χωρίς εμβόλιο θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές των ηλικιωμένων», ιδίως όσων φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, τονίζει η φον ντερ Λάιεν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild. «Το γνωρίζω πως είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι βαριά, όμως είναι ένα ζήτημα ζωής, ή θανάτου. Θα πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί», προσθέτει. «Τα παιδιά κι οι νέοι θα χαρούν αργότερα περισσότερη ελευθερία κίνησης απ' όσο οι πιο ηλικιωμένοι κι εκείνοι με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα», επεξηγεί η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πως «ευελπιστεί» για την ανάπτυξη ενός εμβολίου από ευρωπαϊκό εργαστήριο «περί τα τέλη του έτους».

«Προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα να εμβολιασθούμε, είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με φαρμακοβιομηχανίες για τις δυνατότητες μίας παγκόσμιας παραγωγής», καταλήγει η φον ντερ Λάιεν.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos