Σόιμπλε!”Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλοι θα πεθάνουμε κάποτε”

26 Απριλίου 2020 23:26

Μια απίστευτα προκλητική δήλωση έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος λίγο πολύ είπε πως… δεν είναι πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή!

Αυτή φυσικά αφορούσε στα μέτρα στήριξης των οικονομιών για τον κορονοϊό, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σόιμπλε σημασία έχουν… οι οικονομικοί αριθμοί.

Μάλιστα ενημέρωσε πως… όλοι κάποτε θα πεθάνουμε, άρα επί της ουσίας τι σημασία έχουν όλα αυτά;

“Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε” είπε ο Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel.

“Το κράτος δε μπορεί να τα λύσει όλα”
«Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης» λέει ο Σόιμπλε .

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos