Φοβάται τον κορωνοϊό ο Κιμ; -Επανεμφανίστηκε μετά από δύο εβδομάδες, σε απόσταση από όλους

09 Ιουνίου 2020 13:02

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε κεφάτος και καλά στην υγεία του κατά την εμφάνισή του σε συνεδρίαση του πολιτιμπιρό της Βόρειας Κορέας, τηρώντας πάντως προσεκτικά αποστάσεις ασφαλείας από τους παρακαθήμενους αξιωματούχους, γεγονός που σχολιάστηκε από διεθνή ΜΜΕ.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΚCNA, τη μέρα που η Πιονγιάνγκ ανακοίνωνε ότι κόβει κάθε σχέση με τη Σεούλ , ο Κιμ εμφανίστηκε ευδιάθετος, αλλά τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων από τους άλλους αξιωματούχους που μετείχαν στη συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης, μεταξύ των οποίων και οι βετεράνοι συνεργάτες του Τσόε Ριόνγκ Χάε και Πακ Πονγκ Γιου. Οι παρακαθήμενοι αντίθετα είχαν καθίσει κοντά ο ένας στον άλλον και δεν φορούσαν μάσκες.

Στο ρεπορτάζ του κρατικού δικτύου για τη συνεδρίαση αυτή δεν έγινε καμία αναφορά στην πανδημία της Covid-19, ούτε στις πυρηνικές φιλοδοξίες του «λαοπρόβλητου ηγέτη», παρά μόνον στις προσπάθειες που αποφασίστηκε να καταβληθούν για την περαιτέρω αυτάρκεια της οικονομίας της Βόρειας Κορέας και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει ξεσπάσει επιδημία στο απομονωμένο κομμουνιστικό κράτος.

Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Κιμ σε εργοστάσιο λιπασμάτων βόρεια της Πιονγιάνγκ την Πρωτομαγιά στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου η εξαφάνισή του από το προσκήνιο είχε πυροδοτήσει φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos