Προκλητικός Ερντογάν: Οποιος μας κατηγορεί για την Αγία Σοφία επιτίθεται στην κυριαρχία μας

03 Ιουλίου 2020 16:49

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία.

 

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος απέρριψε τις επικρίσεις εναντίον της δηλωμένης πρόθεσής του να μετατραπεί σε τζαμί η πρώην βασιλική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται στην Τουρκία και το εξωτερικό.

«Το να διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την Αγία Σοφία ισοδυναμεί με άμεση επίθεση στην κυριαρχία μας», δήλωσε ο Ερντογάν.
Την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε καλέσει την Άγκυρα να μην αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, η οποία είναι σήμερα μουσείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας εξέτασε την υπόθεση παραπέμποντας ουσιαστικά σε παλαιότερη δικαστική απόφαση για το ζήτημα. Οι δικαστές, αν και αποφάνθηκαν ότι είναι σύννομη η προηγούμενη απόφαση που προστατεύει το μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας, γνωμοδοτούν ότι για να αλλάξει αυτό αρκεί ένα προεδρικό διάταγμα

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos