Διεθνής κατακραυγή για τoν Ερντογάν

25 Ιουλίου 2020 15:20

«Αντί θριάμβου η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί γίνεται σύμβολο της αδυναμίας του Ερντογάν» γράφει ο γερμανικός Τύπος 


Προκλητικό σόου με στόχο τον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης βλέπουν αναλυτές
Σόου εσωτερικής κατανάλωσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης από τα πραγματικά εσωτερικά προβλήματα, χαρακτηρίζει ο διεθνής Τύπος την μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε σήμερα στην Αγιά Σοφιά, για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια, που συνοδεύτηκε από προπαγάνδα, γαλάζια χαλιά με οθωμανικές παραστάσεις και μάσκες.

 

«Αντί θριάμβου η μετατροπή της Αγίας Σοφίας γίνεται σύμβολο της αδυναμίας του Ερντογάν. Θυμίζει την αποτυχημένη του προσπάθεια να εκβιάσει την περασμένη άνοιξη την ΕΕ με ένα τεχνητό προσφυγικό κύμα» γράφει η Berliner Zeitung. «Ο Ερντογάν που παλαιότερα θεωρούνταν πραγματιστής συμπεριφέρεται πλέον σαν στριμωγμένη τίγρη: είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος. Η ΕΕ πρέπει να προσαρμοστεί. Θα πρέπει να του δείξει τα όριά του. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι μια προειδοποίηση, την οποία η Ευρώπη πρέπει να ακούσει» προσθέτει.

«Ο Ερντογάν χάνει συνεχώς υποστήριξη λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη νίκη του στις εκλογές. Με τα ταχυδακτυλουργικά του σε ένα από τα πιο διάσημα κτίσματα στον κόσμο αποσπά την προσοχή των Τούρκων, υποβάλλει την εικόνα της χώρας τους ως μιας νέας ισλαμικής υπερδύναμης και ταυτόχρονα τους δημιουργεί αίσθημα ανάτασης σε σχέση με την ισλαμική ταυτότητα» σημειώνει ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, Tomas Avenarius. σημειώνοντας πάντως: «Σε τελική ανάλυση, το εκλογικό σώμα δεν επιλέγει την κυβέρνηση, η οποία βαυκαλίζεται για το εθνικό ανάστημα, αλλά εκείνη που γεμίζει το πιάτο».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos