Ο Ερντογάν κουνά το δάκτυλο στον Μακρόν: «Μην ψάχνεις καβγά με την Τουρκία»

13 Σεπτεμβρίου 2020 13:01

Νέα σφοδρή επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη σφοδρή κριτική του Γάλλου Προέδρου κατά της Τουρκίας για τις προκλητικές κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.


«Κύριε Μακρόν, θα έχετε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με μένα», προειδοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος καθώς κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών. «Μην ψάχνετε καβγάδες με τον τουρκικό λαό, μην επιδιώκετε καβγά με την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, όπου αναφέρθηκαν τα πρόσφατα σχόλια του Γάλλου ομολόγου του κατά της Άγκυρας στη διάρκεια της συνόδου της Συνόδου ΜΕD7 στην Κορσική, που επεσήμανε ότι η τουρκική κυβέρνηση «επιδεικνύει σήμερα απαράδεκτη συμπεριφορά» και την κάλεσε «να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της».

Απαντώντας ο Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα «να αποφύγει τις λανθασμένες κινήσεις», που υποστηρίζονται από χώρες όπως η Γαλλία. Κατηγόρησε τον Μακρόν για «έλλειψη ιστορικών γνώσεων» κι υποστήριξε ότι η Γαλλία «δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα ανθρωπισμού» στην Τουρκία λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της στην Αλγερία και του ρόλου της στη γενοκτονία που έγινε το 1994 στη Ρουάντα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos