Αμερικανικές Εκλογές 2020: Το ειρωνικό tweet του αγιατολάχ Χαμενεΐ για το αποτέλεσμα

05 Νοεμβρίου 2020 11:44

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σχολίασε ειρωνικά στο Twitter «το θέαμα» των Αμερικανικών εκλογών 2020.

«Τι θέαμα! Ο ένας λέει ότι είναι οι πιο νοθευμένες εκλογές στην Ιστορία των ΗΠΑ. Ποιος το λέει; Ο εν ενεργεία πρόεδρος. Ο αντίπαλός του καταγγέλλει ότι ο Τραμπ σκοπεύει να χειραγωγήσει τις εκλογές! Αυτές είναι οι αμερικανικές εκλογές και η αμερικανική δημοκρατία», έγραψε ο Χαμενεΐ, μετά το ποστ που έκανε για τις αμερικανικές εκλογές και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

 Εχθροί εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία και οι ΗΠΑ, φάνηκε να βρίσκονται δύο φορές στα πρόθυρα πολέμου από τον Ιούνιο του 2019. Με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών στο Ιράν οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο την επιβολή μάλλον συμβολικών κυρώσεων εναντίον πέντε Ιρανών αξιωματούχων, μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων μεταρρυθμιστών και μετριοπαθών υποψηφίων.

Εξάλλου περίπου 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι έστειλε μέιλ με στόχο να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους, να υποκινήσει κοινωνικές ταραχές και να βλάψει τον πρόεδρο Τραμπ, κάτι που το Ιράν είχε απορρίψει ως αβάσιμους ισχυρισμούς (…) προκειμένου να δικαιολογηθεί το αντιδημοκρατικό σενάριο που έχουν ήδη προετοιμάσει.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos