Μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν

06 Νοεμβρίου 2020 17:53

Ο Τζο Μπάιντεν οδεύει πρόσω ολοταχώς για τον Λευκό Οίκο, καθώς πριν από λίγο πέρασε μπροστά και στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια!

 

Μετά το προσπέρασμα που έκανε στον Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Τζόρτζια, ο Τζο Μπάιντεν τον πέρασε και στην Πενσιλβάνια, παρότι βρισκόταν πίσω καθ' όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Η πολιτεία πρόσθεσε 3.000 ακόμη ψηφοδέλτια λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδος) και ο δημοκρατικός υποψήφιος διεύρυνε το προβάδισμά του, το οποίο υπολογίζεται πλέον σε 6.737 ψήφους.

Η συγκεκριμένη πολιτεία δίνει 20 εκλέκτορες, κάτι που σημαίνει ότι ο Τζο Μπάιντεν, που έχει ήδη 253 εκλέκτορες, αν κερδίσει την Πενσιλβάνια θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Δύσκολη η επανεκλογή Τραμπ αν η Πενσυλβάνια γυρίσει υπέρ Τραμπ
Και αυτό γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκεντρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων. Ακόμα κι αν κερδίσει στην Τζόρτζια, στη Νεβάδα και στην Αριζόνα, πολιτείες στις οποίες βρίσκεται πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και στη Βόρεια Καρολίνα, όπου προηγείται, θα συγκεντρώσει το πολύ 262 εκλέκτορες.

 Αυτή τη στιγμή ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες (χωρίς να υπολογίζεται η Αριζόνα με τους 11 εκλέκτορες, που πολλά ΜΜΕ αναφέρουν ότι την έχει ήδη κερδίσει) και με τους 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια θα φτάσει στους 273 εκλέκτορες, υπεραρκετούς για να εκλεγεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Φυσικά, ο Τραμπ φαίνεται ότι δεν θα παρατήσει έτσι εύκολα τη μάχη, καθώς θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε συγκεκριμένες πολιτείες και θα προχωρήσει σε προσφυγές στη Δικαιοσύνη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό και θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο...

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos