Το «χώνεψε» ο Τραμπ! Διαδικασίες για αλλαγή πολιτικής σκυτάλης στις Η.Π.Α.

24 Νοεμβρίου 2020 13:44

Έκπληκτος ο πλανήτης παρακολούθησε λίγο μετά την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις Η.Π.Α. και την καθαρή νίκη του Τζο Μπάιντεν στις Προεδρικές εκλογές, τον απρόβλεπτο απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύει «κορώνες» αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα.


Είκοσι μέρες μετά την ημέρα των εκλογών, και ενώ ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα πρώτα μέλη της κυβέρνησής του, ο Τραμπ κάνει ένα βήμα πίσω για πρώτη φορά.

Χωρίς να σταματά τη χειμαρρώδη ρητορική του περί αμφισβήτησης από την πλευρά του, μέσω Twitter το βράδυ της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου, έδωσε «σήμα» ώστε να αρχίσει η νόμιμη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας «για το καλό του κράτους» όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Υποσχέθηκε, μέσω Twitter, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, χωρίς επιτυχία, καταγγέλλοντας - χωρίς να προσκομίζουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία - νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα θριαμβεύσουμε».

«Μολαταύτα», συνέχισε, μοιάζοντας να βάζει νερό στο κρασί του, «προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos