Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Γκουτέρες: Aς κάνουμε το 2021 ένα έτος θεραπείας

01 Ιανουαρίου 2021 13:27

Ο γγ του ΟΗΕ εστίασε στην κλιματική αλλαγή και την ανάγκη θεραπείας των κατεστραμμένων οικονομιών και κοινωνιών μετά την επέλαση του κορωνοϊού


Η πανδημία του κορωνοϊού και η κλιματική αλλαγή είναι κρίσεις οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν από όλους μαζί, ως μέρος μίας μετάβασης σε ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ως προς την υλοποίηση του οράματος αυτού, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επισημαίνει ότι κάθε κυβέρνηση, πόλη, επιχείρηση και άτομα μπορούν να διαδραματίσουν ένα ρόλο.

Ειδικότερα, απευθύνει έκκληση «μαζί, ας φέρουμε την ειρήνη μεταξύ μας και με τη φύση, ας αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, ας σταματήσουμε την εξάπλωση του COVID-19 και ας κάνουμε το 2021 ένα έτος θεραπείας. Θεραπεία από τις συνέπειες του φονικού ιού. Θεραπεία των κατεστραμμένων οικονομιών και κοινωνιών. Επούλωσης των διαφορών. Έτος έναρξης θεραπείας του πλανήτη». Προσθέτει πως αυτή πρέπει να είναι υπόσχεση μας για το Νέο Έτος.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos