Η Ρωσία ανακαλεί τον πρέσβη στις ΗΠΑ

17 Μαρτίου 2021 20:23

Σκληρή κόντρα που θυμίζει εποχές Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία - ΗΠΑ. Ο Μπάϊντεν χαρακτήρισε των Πούτιν «δολοφόνο» - Ανακαλείται ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον

Σκληρή κόντρα που θυμίζει εποχές Ψυχρού Πολέμου βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε πως ανακαλεί τον πρέσβη της από τις ΗΠΑ πίσω στη ρωσική πρωτεύουσα.

 Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, πρόκειται για τη σοβαρότερη διπλωματική αντίδραση που συμβαίνει πριν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε δύο χώρες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη συμβαίνει έπειτα από την υπερβολικά σκληρή φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

powered by Rubicon Project
Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, οι ρωσικές πηγές σημειώνουν πως «το Κρεμλίνο δεν απαντά επίσημα στις ΗΠΑ γιατί έχει σοβαρότερες δουλειές να κάνει από το να απαντά στον Τζο Μπάιντεν» και προσθέτουν πως «οι ΗΠΑ έχουν παρασυρθεί στο να χρησιμοποιούν μεθόδους τους Γκέμπελς, καθώς επεναλαμβάνουν συνεχώς αναπόδεικτους ισχυρισμούς και στο τέλους τους πιστεύουν και οι ίδιοι».

Νωρίτερα σήμερα, ρωσικές πηγές αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι επεσήμαιναν πως «δεν τρέφουν αυταπάτες για τη βελτίωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων» και όλοι προβλέπουν πως θα υπάρξει κάποιου είδους επιδείνωση και όχι το αντίθετο.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos