Βρετανία: Καμπανάκι από χιλιάδες επιστήμονες στον Τζόνσον για την άρση των μέτρων στις 19 Ιουλίου - «Επικίνδυνο και ανήθικο» πείραμα

08 Ιουλίου 2021 10:49

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στη Βρετανία πάνω από 4.000 επιστήμονες, γιατροί και υγειονομικοί χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο και ανήθικο πείραμα» τα σχέδια της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού στις 19 Ιουλίου.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι επικίνδυνη και πρόωρη», σημειώνουν σε επιστολή τους στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet. «Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί την τρέχουσα στρατηγική της και να προχωρήσει σε έκτακτα βήματα για την προστασία του κοινού, των παιδιών περιλαμβανομένων. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σ’ ένα επικίνδυνο και ανήθικο πείραμα και την καλούμε να σταματήσει τα σχέδια για εγκατάλειψη μέτρων στις 19 Ιουλίου 1921. Αντίθετα, η κυβέρνηση θα πρέπει να καθυστερήσει την πλήρη επανέναρξη του ανοίγματος μέχρις ότου προσφερθεί σε όλους, των εφήβων περιλαμβανομένων, το εμβόλιο και το ποσοστό εμβολιασμών είναι υψηλό και μέχρι να εφαρμοστούν μέτρα άμβλυνσης [της πανδημίας], ειδικά με επαρκή εξαερισμό και αποστάσεις στα σχολεία. Μέχρι τότε τα μέτρα θα πρέπει να περιλαμβάνουν κι εκείνα που εισηγείται ο ΠΟΥ (χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και για τους εμβολιασμένους», αναφέρουν.

Η ανοδική πορεία των κρουσμάτων συνεχίζεται στη Βρετανία κι η επιστολή, που είχαν υπογράψει αρχικά μερικές δεκάδες ερευνητές στη Βρετανία, έχει συγκεντρώσει τώρα πάνω από 4.200 υπογραφές στο Διαδίκτυο. «Η κυβέρνηση έκανε μια εσκεμμένη επιλογή να εκθέσει παιδιά σε μαζικές μολύνσεις, αντί να τα προστατέψει σε σχολεία ή να τα εμβολιάσει», είπε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου Queen Mary, δρ Ντίπτι Γκουρντασάνι. «Αυτό είναι ανήθικο και απαράδεκτο. Οι νέοι μας έχουν ήδη υποφέρει πάρα πολύ τον περασμένο χρόνο και τώρα καταδικάζονται να υποστούν τις συνέπειες αυτού του επικίνδυνου πειράματος», συμπληρώνει.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αποκάλεσε την 19η Ιουλίου «Ημέρα Ελευθερίας» όταν ανακοίνωσε την άρση των μέτρων. «Αν δεν μπορέσουμε να ανοίξουμε τις επόμενες εβδομάδες, τότε πότε θα μπορέσουμε;», είπε. Αλλά ο εκδότης του Lancet, δρ Ρίτσαρντ Χόρτον αντιτείνει ότι «σε αντίθεση με τις δηλώσεις επιστημόνων της κυβέρνησης, δεν υπάρχει επιστημονική συναίνεση αναφορικά με τα τρέχοντα σχέδια της κυβέρνησης για την άρση των προστατευτικών μέτρων στις 19 Ιουλίου. Αντίθετα επικρατεί βαθιά διαφωνία. Πολλοί επιστήμονες ανησυχούν σοβαρά ότι με τους μη βέλτιστους αριθμούς διπλών εμβολιασμών και τους ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς μετάδοσης, βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη φάση στην πανδημία. Η κατάργηση των μέτρων στις 19 Ιουλίου όχι μόνο θα επιταχύνει τη μετάδοση του ιού με σημαντικά αυξημένα επίπεδα σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και long Cοvid, αλλά επίσης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση νέων παραλλαγών που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια». Στην άρση των μέτρων έχει αντιταχθεί και ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος. Σύμφωνα με την κυβέρνηση Τζόνσον το 86,4% των πολιτών έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την Covid-19 και το 64,6% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos