ΗΠΑ-Μπάιντεν: Να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, η χώρα και ο πλανήτης κινδυνεύουν

08 Σεπτεμβρίου 2021 11:59

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που επισκέφθηκε χθες Τρίτη τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ για να δει τις ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα Άιντα, ζήτησε να αναληφθεί άμεσα δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αρχικά ο Μπάιντεν μετέβη στο Νιού Τζέρσεϊ που επλήγη ιδιαίτερα σφοδρά από τον Άιντα και στη συνέχεια στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης.

«Πρέπει να ακούσουμε τους επιστήμονες»
«Πρέπει να ακούσουμε τους επιστήμονες, τους οικονομολόγους, τους ειδικούς σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Όλοι λένε ότι βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό, ότι η χώρα και ο πλανήτης κινδυνεύουν» λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του από το Κουίνς.

Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την προηγούμενη Τετάρτη τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι και να προκληθούν πολλές υλικές ζημιές. Εικόνες από το μετρό της Νέας Υόρκης πλημμυρισμένο από νερά έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Κάθε δολάριο που επενδύουμε θα μας επιτρέψει να εξοικονομήσουμε 6»
Την προηγούμενη Παρασκευή ο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί τη Λουιζιάνα, την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που επλήγη από τον κυκλώνα Άιντα. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να γίνουν επενδύσεις για να αποτραπεί η κλιματική απορρύθμιση, ιδίως στις γερασμένες υποδομές των ΗΠΑ.

«Κάθε δολάριο που επενδύουμε θα μας επιτρέψει να εξοικονομήσουμε 6, διότι στην επόμενη καταστροφή, οι πλημμύρες θα είναι περιορισμένες, οι πυρκαγιές δεν θα επεκταθούν τόσο, δεν θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση», είχε εξηγήσει.

Ο Μπάιντεν προωθεί τεράστια προγράμματα επενδύσεων για την ενίσχυση των υποδομών στις ΗΠΑ ύψους σχεδόν 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέρος των οποίων έχει στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Κογκρέσο αναμένεται να τα εξετάσει το φθινόπωρο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos