Γερμανικές εκλογές: Η Λίντα Ζερβάκη και ο... «Μίκυ Μάους» έκλεψαν την παράσταση στη χθεσινή τηλεμαχία

20 Σεπτεμβρίου 2021 11:31

Ενθουσίασε η δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής για τον συντονισμό του debate - Να κατέβει για Καγκελάριος της Γερμανίας την προτρέπουν χρήστες στα social media

Το αγαπημένο για πολλούς περιοδικό «Μίκυ Μάους» επιστράτευσε η δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής, Λίντα Ζερβάκη, για να ρωτήσει τον Χριστιανοδημοκράτη, Άρμιν Λάσετ αναφορικά με την προσφορά του κόμματός του στο καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ξαφνιάζοντας ευχάριστα το κοινό στη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας τηλεμαχίας των τριών υποψηφίων για την Καγκελαρία της Γερμανίας - Όλαφ Σολτς από τους Σοσιαλδημοκράτες, Άρμιν Λάσετ, από το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και Αναλένα Μπέρμποκ από το κόμμα των Πρασίνων, η Λίντα Ζερβάκη που συντόνισε την χθεσινή τηλεμαχία έβγαλε ένα παλαιό τεύχος του…«Μίκυ Μάους» από την εποχή που δούλευε ακόμη στο περίπτερο των γονιών της.

  «Οι γονείς μου ήταν ιδιοκτήτες περιπτέρου»

Με αυτή την προσωπική της εμπειρία, η τηλεπαρουσιάστρια του γερμανικού «ProSieben», Λίντα Ζερβάκη, ξεκίνησε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

 Διαπιστώνοντας ότι, από το 1993, τα δημοφιλή αυτά παιδικά περιοδικά είχαν επικεντρωθεί στα προβλήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, ρώτησε τον εκλεκτό της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ, αν οι Χριστιανοδημοκράτες διάβαζαν… αρκετό Μίκυ Μάους την εποχή εκείνη.

 Ο υποψήφιος της CDU απάντησε όπως αναμενόταν και χωρίς χιούμορ: «Ήδη την εποχή εκείνη «ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Κλάους Τέπφερ είχε συμπεριλάβει στην ατζέντα του το ζήτημα της προστασίας του κλίματος».

Ο Τέπφερ είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος στην περίοδο 1987-1994 με καγκελάριο τον Χέλμουτ Κολ, ενώ αργότερα διηύθυνε για πολλά χρόνια το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Οι χρήστες των social media ξετρελάθηκαν με την έξυπνη κίνηση της Λίντα Ζερβάκη. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιοι που έσπευσαν να της προτείνουν να διεκδικήσει την Καγκελαρία της Γερμανίας. Όπως το γερμανικό δίκτυο «RND», το οποίο γράφει στην ιστοσελίδα του ότι... ψηφίζει Ζερβάκη για νέα Καγκελάριο της Γερμανίας.

«Μου αρέσει», γράφει ο χρήστης Σεμπάστιαν Μπελβίνκερ στο Twitter.

 Από την πλευρά της, η χρήστης «sasa», κάνει φιλόδοξες σκέψεις για την δημοσιογράφο ελληνικής καταγωγής: «Θέλω η Λίντα Ζερβάκη να συντονίζει τα πάντα επί 24 ώρες, δεν της επιτρέπεται να κοιμάται, να τρώει ή να κάνει οτιδήποτε άλλο».

Η 46χρονη Ζερβάκη, καταξιωμένη δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ProSieben» και η Γερμανίδα τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού «SAT.1», Kλαούντια φον Μπράουχιτς απηύθυναν χθες το βράδυ τις ερωτήσεις τους στους τρεις υποψηφίους για την Καγκελαρία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos