Τουρκία - Ερντογάν: Για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία

15 Νοεμβρίου 2021 12:31

Τι είπε για την πτώση της Τροίας, στην Ιλιάδα του Ομήρου, τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, τους S-400 και τα F-35

Το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με νέους ανθρώπους, στο μουσείο της Τροίας στο Τσανάκαλε.

Παράλληλα, έκανε αναφορές και στην ιστορία, μιλώντας για την καταστροφή της Τροίας, όπως καταγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου.

«Η Τροία είναι το σύμβολο από το παρελθόν που εκπροσωπεί και εμάς, όπως όλους τους λαούς που έζησαν στην Ανατολία. Η μάχη της Τροίας που διαδραματίζεται στην Ομήρου Ιλιάδα, που είναι ένα έπος, όπως και η καταστροφή της Τροίας, στην πραγματικότητα εξηγεί έναν αγώνα που τα ίχνη του φτάνουν μέχρι και σήμερα. Όπως σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, οτιδήποτε καλό και όμορφο βρήκαμε, το προστατέψαμε και το αναπτύξαμε» είπε ο Ερντογάν.

 Ακολούθως, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία στη χώρα. «Εμεις μέχρι σήμερα κάναμε το καθήκον μας. Αν ο λαός πει "στο καλό, σε ευχαριστούμε για όσα έχεις κάνει", τότε εντάξει, οι επόμενοι ας γκρεμίσουν όσα χτίσαμε κι ας μην λειτουργήσουν τα συστήματα».

«Με τις σεισμικές έρευνες που κάνουμε στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, έρχονται θετικά μηνύματα κι όταν αρχίσουμε να παράγουμε το αέριό μας, όλα θα αλλάξουν» συνέχισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις γεωτρητικές βλέψεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ερντογάν μίλησε και για το θέμα των S-400 και των F-35... «Οι ΗΠΑ λένε να τους επιστρέψετε. Τους είπαμε, γιατί να τούς επιστρέψουμε; Μάς τούς δώσατε εσείς και δεν τούς παραλάβαμε;. Θα φροντίσουμε για τον εαυτό μας. Μια τέτοια προσφορά μάς ήρθε από τους Ρώσους, την πήραμε από εκεί. Εσείς δίνετε; Δεν το έκαναν. Πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια για τα F-35, αλλά τα F-35 δεν μάς δόθηκαν. Τώρα, έρχονται κάποιες νέες προσφορές και θα δούμε τι θα γίνει».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos