Σύμφωνος με την απέλαση του Τζόκοβιτς ο Αυστραλός πρωθυπουργός: «Η Αυστραλία έκανε θυσίες για την πανδημία»

14 Ιανουαρίου 2022 13:33

Η ακύρωση της βίζας του αστέρα του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς αποσκοπεί στην προστασία των αποτελεσμάτων των θυσιών που έκαναν οι Αυστραλοί κατά την διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχετικά με την υπόθεση Τζόκοβιτς, ο οποίος ήθελε να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιασθεί κατά της Covid-19.

 Ο Σκοτ Μόρισον επανέλαβε πως η απόφαση ελήφθη για «λόγους υγείας και καλής τάξης με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον» και συνέδεσε την απόφαση με τις σκληρές συνοριακές πολιτικές της Αυστραλίας,

Ολόκληρη η δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού:

«Σχόλιο για την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης σε σχέση με τη βίζα του κ., Νόβακ Τζόκοβιτς. Κατανοώ ότι μετά από προσεκτική εξέταση, ο υπουργός έλαβε μέτρα για την ακύρωση της θεώρησης του κ. Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτή η πανδημία ήταν απίστευτα δύσκολη για κάθε Αυστραλό, αλλά έχουμε μείνει ενωμένοι και σώσαμε ζωές και τα προς το ζην. Μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, μία από τις ισχυρότερες οικονομίες και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί. Αυτό κάνει ο υπουργός λαμβάνοντας αυτή τη δράση σήμερα. Οι ισχυρές πολιτικές μας για την προστασία των συνόρων έχον κρατήσει τους Αυστραλούς ασφαλείς, πριν από τον κορωνοϊό και τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Λόγω των αναμενόμενων εν εξελίξει νομικών διαδικασιών, δε θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos