Ουκρανικό: Οι ΗΠΑ απομακρύνουν διπλωματικό προσωπικό από την πρεσβεία τους στο Κίεβο

12 Φεβρουαρίου 2022 14:46

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία - Εντολή για να παραμείνει μόνο το απολύτως αναγκαίο προσωπικό - Μπάιντεν και Μακρόν μιλούν σήμερα με τον Πούτιν - Το θερμόμετρο στην περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή αποχώρησης όλου του μη απαραίτητου προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία, ανακοίνωσε η πρεσβεία το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters.

«Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών διέταξε την αποχώρηση των Αμερικανών εργαζομένων, που δεν είναι απαραίτητοι για τις έκτακτης ανάγκης υπηρεσίες της πρεσβείας, λόγω των πληροφοριών που συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μια ενίσχυση του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, ένας δείκτης μιας ενδεχόμενης σημαντικής στρατιωτικής δράσης», αναφέρει η πρεσβεία στο Κίεβο, σε μήνυμά της στο Twitter.

«Παρά τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, η βασική ομάδα της πρεσβείας, οι αφοσιωμένοι Ουκρανοί συνάδελφοί μας, το @StateDept και το προσωπικό των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν τις αδιάκοπες διπλωματικές προσπάθειες και τις προσπάθειες παροχής βοήθειας για την υποστήριξη της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας της Ουκρανίας», διευκρινίζει ακόμη στο Twitter η πρεσβεία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos