Εκπρόσωπος Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για εκεχειρία»

25 Φεβρουαρίου 2022 23:44

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα προάστια του Κιέβου και ετοιμάζονται για τη «μεγάλή επίθεση» στην πρωτεύουσα

Μία διπλωματική λύση ώστε να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική εισβολή φαίνεται να επιδιώκει η Ουκρανία, μετά από 40 και πλέον ώρες σφυροκοπήματος από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η ουκρανική ηγεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις συζητήσεις για μία εκεχειρία με τη Ρωσία, την ίδια στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα προάστια του Κιέβου και ετοιμάζονται για τη «μεγάλη επίθεση» και την κατάληψη της πόλης.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να ξεκινήσει συζητήσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, εξετάζοντας τους όρους που έχει θέσει ο τελευταίος.

 Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκίνησε ήδη μία συζήτηση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Η ρωσική πλευρά φέρεται να πρότεινε μία συνάντηση σε προπαρασκευαστικό επίπεδο στο Μινσκ, ενώ η ουκρανική πλευρά φέρεται να πρότεινε το Ισραήλ ως τόπο φιλοξενίας για τη συνάντηση των δύο προέδρων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos