Μακρόν για Πούτιν: «Ηθικός και πολιτικός κυνισμός» με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε Ρωσία και Λευκορωσία

07 Μαρτίου 2022 17:30

Σφοδρά πυρά κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατηγορώντας για «ηθικό και πολιτικό κυνισμό» τον Ρώσο πρόεδρο, που πρότεινε ανθρωπιστικούς διαδρόμους «που οδηγούν στη Ρωσία» για την εκκένωση των κατοίκων πολλών πόλεων της Ουκρανίας .

Λίγες ώρες μετά την κατηγορηματική διάψευση του Ελυζέ του ισχυρισμού της Μόσχας ότι η απόφαση για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων σε πόλεις της Ουκρανίας προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ελήφθη μετά από «προσωπικό αίτημα» του Μακρόν προς τον Πούτιν, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους συνομιλία., ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται, «δεν είναι μόνο διάδρομοι, που απειλούνται αμέσως, δεν είναι αυτός ο υποκριτικός λόγος να λέμε, “θα προστατέψουμε τους ανθρώπους και θα τους φέρουμε στη Ρωσία”, είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο LCI. «Όλα αυτά δεν είναι σοβαρά, είναι ηθικός και πολιτικός κυνισμός, που είναι αφόρητος για μένα», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία βαίνει από το κακό στο χειρότερο κάθε μέρα κι υπογράμμισε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να ασκεί μέσω κυρώσεων πιέσεις στη Ρωσία: «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα. Άνθρωποι πεθαίνουν… δεν έχουμε καταφέρει να διατηρηθεί μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos