Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Κουλέμπα «διαψεύδει» τον Πούτιν - «Η πρόοδος στις συνομιλίες είναι μηδενική»

11 Μαρτίου 2022 22:58

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συμβιβαστεί ως προς το ουδέτερο καθεστώς που ζητούν οι Ρώσοι, εάν προσφερθούν εγγυήσεις ασφαλεία

Καμία πρόοδο στις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες δεν βλέπει ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο Bloomberg, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί σε προηγούμενη σχετική δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συμβιβαστεί ως προς το ουδέτερο καθεστώς εάν προσφερθούν εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο Κουλέμπα είπε ότι οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου αυτή την εβδομάδα μεταξύ του ίδιου και του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, δεν έφεραν καμία πρόοδο.

«Υπήρξε μηδενική πρόοδος στις συνομιλίες, επομένως είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω σε τι είδους πρόοδο αναφέρεται ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός την Παρασκευή.

 Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Ζελένσκι, ο Κουλέμπα είπε ότι η Ουκρανία ήταν πρόθυμη να συζητήσει το αίτημα της Ρωσίας να παραμείνει ουδέτερη. «Εάν δεν μπορούμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ, μπορούμε να οικοδομήσουμε γύρω μας κάτι σαν αυτά που προσφέρει το ΝΑΤΟ, με χώρες που μπορούν να παρέχουν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας», είπε.

Νωρίτερα ο Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησης με τον Λουκασένκο είχε πει πως υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos