Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη

29 Μαρτίου 2022 14:39

Αναμένονται δηλώσεις για την πορεία των συζητήσεων - Αύριο, νέος γύρος επαφών - Ψυχρό κλίμα μεταξύ των αντιπροσωπειών, δεν αντάλλαξαν χειραψίες - Συμμετείχε στις συνομιλίες ο Αμπράμοβιτς - Τι είπε στις αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας ο Ερντογάν

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 οι συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να βρεθεί πρόσφορο έδαφος συνεννόησης την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Οι δύο αντιπροσωπείες κάθησαν απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι για μια συνάντηση που συνοδεύεται από εξαιρετικά συγκρατημένες προσδοκίες και μεγάλη δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας.

 Σύμφωνα με τον Ρώσο διαπραγματευτή Μεντίνσκι, θα υπάρξει δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης. Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συνεχιστούν αύριο.

Η ουκρανική τηλεόραση ανέφερε ότι οι συνομιλίες ξεκίνησαν με «κρύο καλωσόρισμα» – και χωρίς χειραψία μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό, εγγυήσεις ασφαλείας και οργάνωση κατάπαυσης του πυρός για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών είχαν τεθεί επί τάπητος όπως δήλωσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εντατικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για σημαντικά θέματα, το σημαντικότερο των οποίων είναι συμφωνία για διεθνείς εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία, διότι η συμφωνία αυτή θα δώσει την δυνατότητα τερματισμού του πολέμου όπως χρειάζεται η Ουκρανία», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Μιχάιλο Ποντόλιακ.

{https://twitter.com/Podolyak_M/status/1508743487944118273?s=20&t=K-XbBnJsDUxfAWlVe5RAeA}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos