Ουκρανία - Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι για σκληρή μάχη στα ανατολικά -Πιστεύουμε στη νίκη μας»

10 Απριλίου 2022 14:34

Ολόκληρη η Ευρώπη αποτελεί στόχο της ρωσικής επιθετικότητας, ανέφερε χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε κατά την ομιλία του αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι η επιθετικότητα της Ρωσίας δεν περιορίστηκε ποτέ μόνο στην Ουκρανία και ότι ολόκληρη η Ευρώπη αποτελεί στόχο.

Ο Ζελένσκι κάλεσε τη Δύση να επιβάλει πλήρες εμπάργκο στα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα και να προμηθεύσει την Ουκρανία με πρόσθετα όπλα. Όπως είπε, η χρήση βίας από τη Ρωσία ήταν «μια καταστροφή που αναπόφευκτα θα πλήξει όλους».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια σκληρή μάχη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα ανατολικά της χώρας.

«Θα είναι μια σκληρή μάχη, πιστεύουμε σε αυτή τη μάχη και στη νίκη μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε ταυτόχρονα και να αναζητήσουμε διπλωματικούς τρόπους για να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαήλο Ποντόλιακ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συναντηθούν παρά μόνο αφού η Ρωσία ηττηθεί στα ανατολικά.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι συζήτησε το ενδεχόμενο επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία με τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία, καθώς και για επιπλέον αμυντική και οικονομική υποστήριξη προς τη χώρα του.

 Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως ο πρόεδρος είχε τηλεδιάσκεψη με Ουκρανούς αξιωματούχους κατά την οποία αναπτύχθηκαν οι προτάσεις του Κιέβου σχετικά με ένα έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos