Γαλλικές εκλογές: Δημοσκόπηση δείχνει άνετη νίκη Mακρόν με 55%

14 Απριλίου 2022 16:52

Στο 37% οι ψηφοφόροι του Μελανσόν που θα στηρίξουν τον Γάλλο πρόεδρο - Στις 20 Μαίου η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων

Με δέκα μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έναντι της πολιτικής του αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos-Sopra Steria για τα γαλλικά δίκτυα «franceinfo» και την εφημερίδα «Le Parisien», εάν στήνονταν σήμερα οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο, ο ένοικος των Ηλυσίων θα αποσπούσε ποσοστό 55% με τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, να λαμβάνει μόλις 45%.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι, τις τελευταίες ώρες ο φιλελεύθερος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας αλιεύει συνεχώς ψήφους από το κόμμα των αριστερών «Ανυπότακτων», του Ζαν Λικ Μελανσόν.

Μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (10 Απριλίου), το ποσοστό των ψηφοφόρων του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς που θα υποστήριζαν στις 24 Απριλίου (δεύτερο γύρο) τον Μακρόν ήταν 33% ενώ για την Λεπέν 23%.

Τώρα, όμως το ποσοστό των ψηφοφόρων του Μελανσόν που θα επιλέξουν τον Γάλλο πρόεδρο την άλλη Κυριακή ενισχύεται στο 37% ενώ για την κόρη του πατριάρχη της γαλλικής ακροδεξιάς ολισθαίνει στο 18%.

Δέκα ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, το 73% των Γάλλων εκφράσουν τη βεβαιότητα ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Υπενθυμίζεται ότι το 2017, το ποσοστό συμμετοχής στην δεύτερο γύρο ήταν 74,6%. Από αυτούς που είναι βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν στις 24 Απριλίου, το 86% επισημαίνει ότι έχει επιλέξει υποψήφιο, ενώ το 14% θεωρεί ότι η ψήφος του μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή.

Πιθανόν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι να καταλήξουν στον πολιτικό που θα εμπιστευτούν να κυβερνήσει τη χώρα τους στις 20 Απριλίου, όταν θα διεξαχθεί η τηλεμαχία με τους Μακρόν και Λεπέν.

Οι δύο μονάχοι θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες με τους δημοσιογράφους Λεά Σαλαμέ του δικτύου «France 2«, και Ζιλ Μπουλό του «TF1» να συντονίζουν τη συζήτηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos