300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Bloomberg: Ο Ερντογάν περιφρονεί το ΝΑΤΟ, να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο αποβολής της Τουρκίας

21 Μαϊος 2022 12:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Bloomberg: Ο Ερντογάν περιφρονεί το ΝΑΤΟ, να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο αποβολής της Τουρκίας

test2

test2

Σκληρό άρθρο του Bloomberg κατά Ερντογάν- Μιλά για την ανάγκη να γίνει σαφές από όλους στην Τουρκία πως δεν μπορεί να κάνει παζάρια με την Συμμαχία – «Δεν μπορεί να τίθεται εν κινδύνω το ευρύτερο καλό για τον Ερντογάν»

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται ακόμη πυροδοτώντας κοσμογονικές αλλαγές στην Ευρώπη, με τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εγκαταλείπουν πολιτική ουδετερότητας 200 ετών ζητώντας επισήμως να μπουν στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία μπαίνει ξανά στο προσκήνιο, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκμεταλλεύεται την κατάσταση μετατρέποντας τη διεύρυνση της βορειοατλαντικής συμμαχίας σε… ανατολίτικο παζάρι.

Ειδική αναφορά κάνει σε άρθρο του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg το οποίο επισημαίνει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους συμμάχους του σε μία δύσκολη στιγμή την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας. Στο κείμενο το οποίο υπογράφει η συντακτική ομάδα του Bloomberg, ξεκαθαρίζεται πως οι κυρώσεις που αφορούν κυρίως στην απαγόρευση όπλων προς την Τουρκία επιβλήθηκαν λόγω των ίδιων αποφάσεων της Άγκυρας να προμηθευτεί τους ρωσικούς πυραύλους S-400 παρά τις προειδοποιήσεις της Συμμαχίας.

 Στο σκληρό κείμενο του Bloomberg δε, γίνεται αναφορά ακόμη και στο ενδεχόμενο αποβολής της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανόνες της Συμμαχίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «εάν οι ήπιες επιπλήξεις δεν αλλάξουν τη συμπεριφορά του Ερντογάν, θα πρέπει να εξεταστούν σκληρότερες τιμωρίες. Οι κανόνες του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπουν την αποβολή ενός μέλους, αλλά η εσκεμμένη περιφρόνηση του Ερντογάν στο συλλογικό καλό υποδηλώνει την ανάγκη επανεξέτασης αυτών των κανόνων. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε αναθεώρηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επίσης δεν επιτρέπουναποβολές. Ο Μπάιντεν θα μπορούσε να στείλει ένα παρόμοιο μήνυμα προς το ΝΑΤΟ».

Εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την στιγμή στο ΝΑΤΟ, το Bloomberg σημειώνει πως απειλώντας να εμποδίσει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την συμπερίληψη Φινλανδίας και Σουηδίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζωπύρωσε τις αμφιβολίες για την αξιοπιστία της Τουρκίας ως μέλους της συμμαχίας. Το πρακτορείο μάλιστα κάνει λόγο για ακροσφαλή διπλωματία από την Άγκυρα, δηλαδή πως η Τουρκία επιδιώκει την επίτευξη πλεονεκτήματος, δείχνοντας προς τα έξω προθυμία για ρισκάρισμα, επικίνδυνη δράση, μέχρι του σημείου οριστικής ρήξης ή εχθροπραξιών.

 Σε μία προσωπική τοποθέτηση οι συντάκτες του Bloomberg επισημαίνουν πως «οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι η συμπεριφορά του Ερντογάν υπονομεύει τη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ — και να είναι πρόθυμοι να επιβάλουν συνέπειες εάν συνεχιστεί».

Στην παρούσα φάση η Άγκυρα εμφανίζεται παραπονούμενη λέγοντας πως οι δύο αυτές χώρες αποτελούν καταφύγιο για τρομοκράτες, και συγκεκριμένα στους Κούρδους αυτονομιστές, σε μία ρητορική η οποία μπορεί να συνοψιστεί στο ότι «οι εχθροί της Τουρκίας βρίσκουν σχετικά εύκολα καταφύγιο στους φίλους της». Οι διαβεβαιώσεις ωστόσο τόσο της Συμμαχίας όσο και των ίδιων των χωρών πως δεν έχουν καμμία σχέση με τρομοκράτες δεν φαίνεται να ικανοποιεί την τουρκική διοίκηση.

Σε μια συνάντηση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ την Τετάρτη, η Τουρκία αρνήθηκε να υπογράψει την αποδοχή των υποψηφιοτήτων της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ένα απαραίτητο βήμα στη διαδικασία ένταξης. Οι κανόνες της Συμμαχίας απαιτούν την ομόφωνη έγκριση όλων των νέων αιτήσεων, κάτι που ουσιαστικά δίνει σε κάθε ένα από τα 30 μέλη της δικαίωμα βέτο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει την διγλωσσία του Ερντογάν και της Άγκυρας, επισημαίνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε προηγουμένως πει στον Φινλανδό Πρόεδρο Sauli Niinisto ότι η Άγκυρα θα έβλεπε ευνοϊκά την αίτηση του Ελσίνκι. Τούτων δοθέντων όπως επισημαίνει το Bloomberg «η απειλή του να ασκήσει βέτο η Τουρκία μυρίζει οπορτουνισμό».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία απειλεί να διαταράξει τα σχέδια ασφαλείας του ΝΑΤΟ, αν δεν εξυπηρετηθούν τα στενά δικά της συμφέροντα. Πριν από δύο χρόνια, η Άγκυρα καθυστέρησε ένα αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής για αρκετούς μήνες, ενώ απαιτούσε από τα κράτη μέλη να δράσουν εναντίον μιας συροκουρδικής ομάδας που ήταν κρίσιμη στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ερντογάν υποχώρησε τότε, και μπορεί κάλλιστα να το κάνει ξανά, όπως αναφέρει το Bloomberg για το ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για καθυστερήσεις ούτε για παζάρια αφού κάτι τέτοιο θα έφερνε σε επισφαλή θέση τη Σουηδία και τη Φινλανδία απέναντι στις ορέξεις του απρόβλεπτου Πούτιν. Άλλωστε υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, προ ωρών είχε παρουσιάσει το νέο σχέδιο της Μόσχας προκειμένου να δημιουργήσει νέες βάσεις στα βορειοδυτικά της σύνορα ως απάντηση στην επικείμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Το Bloomberg σημειώνει ότι προ ημερών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16, ωστόσο οι συντάκτες του άρθρου καλούν τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώσει ξεκάθαρα πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να προχωρήσει εάν η Άγκυρα επιχειρήσει να καθυστερήσει ή να εκτροχιάσει την ενταξιακή διαδικασία για τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Έως ότου ο Ερντογάν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, η συμμετοχή της Τουρκίας στον σχεδιασμό και τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο και ο πρόεδρός της θα πρέπει να υποβιβαστεί στην δεύτερη σειρά - κυριολεκτικά και μεταφορικά - στις συγκεντρώσεις των ηγετών της συμμαχίας, επισημαίνει το Bloomberg.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης: «Ήξερες ότι η ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από αυτή της Σουηδίας, της Φινλανδίας, και της Ισπανίας;» – Δείτε βίντεο
  • Συνάντηση του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού
  • Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 κεντρικό θέμα της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Bίντεο)
  • Θανάσης Μαρινόπουλος: Τι θέλει ο Άνθρωπος...
  • Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σίσι για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά - Ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Αίγυπτο τη Δευτέρα (Βίντεο)
  • Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ταξιδεύει στην...
Partygate: Νέες φωτογραφίες «κ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακές εικόνες: Υπερπολυτελές γιοτ Αμερικανού μεγιστάνα «στριμώχτηκε» σε κανάλι χωριού της Ολλανδίας

Εντυπωσιακές εικόνες: Υπερπολυτελές...

01 Ιουνίου 2025
Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν - Ίντερ 5-0: Την διέλυσε και το σήκωσε στο Μόναχο

Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν -...

01 Ιουνίου 2025
Κατερίνα Μονογυιού: Τα σχολεία των Κυκλάδων αλλάζουν πρόσωπο με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Κατερίνα Μονογυιού: Τα σχολεία των...

01 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ