Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν μας έχει παραδοθεί ακόμα το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας» είπε ο Πεσκόφ

24 Μαϊος 2022 15:04

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε το γενικό πλαίσιο του σχεδίου αυτού την προηγούμενη εβδομάδα και επεσήμανε ότι το έχει συζητήσει με τον Αντόνιο Γκουτέρες - Από την πλευρά του, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έσπευσε να το απορρίψει

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη δει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας για την Ουκρανία, αλλά ελπίζει να το λάβει μέσω διπλωματικών οδών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο παρουσίασε τις αδρές γραμμές του σχεδίου αυτού την προηγούμενη εβδομάδα και επεσήμανε ότι το έχει συζητήσει με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη.

«Δεν το έχουμε δει ακόμη, ελπίζουμε να μας παραδοθεί μέσω διπλωματικών οδών και να το εξετάσουμε», επεσήμανε ο Πεσκόφ.

 Το ιταλικό σχέδιο προβλέπει διεθνείς οργανισμοί - όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) - να ενεργήσουν ως μεσολαβητές για να οργανώσουν αρχικά τοπικές εκεχειρίες, εξήγησε ο Ντι Μάιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ιταλία την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο Ιταλός υπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο έχει δοθεί και σε ανώτερους αξιωματούχους των χωρών της G7.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πλέον αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, έχει απορρίψει το συγκεκριμένο σχέδιο και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Δύσης.

«Φαίνεται ότι δεν καταρτίστηκε από διπλωμάτες, αλλά από ντόπιους πολιτικούς επιστήμονες που έχουν διαβάσει πολλές επαρχιακές εφημερίδες και λειτουργούν μόνο με βάση τις ουκρανικές ψευδείς ειδήσεις», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos