Βρετανία: Παραιτήθηκε και τρίτος υπουργός από την κυβέρνηση Τζόνσον μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης

06 Ιουλίου 2022 11:17

Μετά τις χθεσινές παραιτήσεις των υπουργών Οικονομικών και Υγείας ήρθε η ώρα για τον Γουιλ Κουινς να αποχωρήσει από τη βρετανική κυβέρνηση - «Το παιχνίδι τελείωσε», γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ - Ο Τζόνσον θα αποφασίσει πότε θα γίνουν εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ζαχάουι

Το μέλος των Συντηρητικών και υφυπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γουίλ Κουίνς ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.

Ο Κουίνς επεσήμανε ότι παραιτείται μετά την «ανακριβή» ενημέρωση που είχε για τον διορισμό από τον Τζόνσον ενός πολιτικού εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

«Σας ευχαριστώ που με συναντήσατε χθες το βράδυ και για την ειλικρινή σας συγγνώμη σχετικά με την ενημέρωση που έλαβα από τον αριθμό 10 (σ.σ της Ντάουνινγκ Στριτ) ενόψει της ενημέρωσης του Τύπου τη Δευτέρα, η οποία τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν ανακριβής», ανέφερε στην επιστολή του παραίτησης που έδωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό και η οποία αναρτήθηκε στο Twitter.

 {https://twitter.com/willquince/status/1544583312353673217?s=20&t=J6ita5K5UX5UWtQC1xexfw|

«Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για τα Παιδιά και τις Οικογένειες, καθώς δέχθηκα και επανέλαβα τις διαβεβαιώσεις αυτές καλή τη πίστει», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα η Λόρα Τροτ, βουλευτής του κόμματος του Τζόνσον, παραιτήθηκε από τη θέση της στο υπουργείο Μεταφορών.

«Η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι και πρέπει πάντα να είναι υψίστης σημασίας, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αυτή έχει χαθεί», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Τροτ.

Υπενθυμίζεται ότι με διαφορά λίγων ωρών παραιτήθηκαν εχθές ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Υγείας. Ακολούθησε ένας από τους αντιπροέδρους του Συντηρητικού κόμματος, ο Μπιμ Αφολάμι, που παραιτήθηκε από το αξίωμά του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με κάποιους βουλευτές να γυρνάνε επίσης την πλάτη τους στον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε σήμερα ότι την απόφαση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα λάβει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όταν ρωτήθηκε, αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Ζαχάουι απάντησε στο LBC: « πρωθυπουργός θα λάβει αυτή την απόφαση».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos