Αυστριακός καγκελάριος: Αν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό θα χρειαστούν «αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα»

13 Ιουλίου 2022 15:23

Ο Καρλ Νεχάμερ προκάλεσε σκάνδαλο μιλώντας σε κομματική διάσκεψη – Προσπάθησε να αστειευτεί με την άνοδο των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον πληθωρισμό και το «παράλογα υψηλό κόστος ενέργειας»

Σκάνδαλο προκάλεσε στην Αυστρία η δήλωση του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό, που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι επιλογές είναι δύο: «Αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα».

«Αν συνεχίσουμε έτσι, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές μετά: αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα. Και λέω: το αλκοόλ είναι οκ βασικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όταν κάνεις πρόποση νώθεις καλά».

Παρότι η δήλωση έγινε σε διάσκεψη του κόμματός του και σε χαλαρή διάθεση, οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν έδειξαν την ίδια διάθεση αστειότητας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ ο αυστριακός Τύπος θέτει το ερώτημα: «Τι συμβαίνει με τον καγκελάριο;».

 Στην κομματική διάσκεψη στο Τιρόλο συζητήθηκαν η αύξηση των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος. Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νεχάμερ αποκάλεσε «εχθρούς» τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών, όπως και το «παράλογα υψηλό κόστος ενέργειας». Γι’ αυτό ζήτησε να ληφθούν αντίμετρα για να υπάρξει αντιμετώπισή του σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που είπε ότι δεν είναι εύκολο.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του αντικατοπτρίζουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης.

{https://twitter.com/Nemo70488915/status/1546691642157137922?s=20&t=jt2yUOgaJoXeHPneqK55Rg}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos