300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Δήλωση Μητσοτάκη τη Δευτέρα για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

06 Αυγούστου 2022 12:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση Μητσοτάκη τη Δευτέρα για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

test2

test2

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο πρωθυπουργός δε θα περιμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

Χθες, μετά τη σύσκεψη του πρωινού καφέ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αιφνιδίασε ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες με την απόφασή του να απομακρύνει τον Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού Γραφείου και να «ξηλώσει» τον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.
Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έρχεται σε μια περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την υπόθεση Ανδρουλάκη καθώς η θέση του κ. Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή εστιάζοντας στην ανάγκη να ριχθεί άπλετο φως. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ζήτησε την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι φορείς.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει στους πολιτικούς του αντιπάλους να δημιουργήσουν κλίμα «σκανδαλολογίας» και τοξικότητας για να καλύψουν την ένδεια του αντιπολιτευτικού τους λόγου, γι’ αυτό και δεν δίστασε να απομακρύνει ακόμη και τον πιο στενό συνεργάτη του, τον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το δεύτερο μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός είναι πως θα επιμείνει στην προσωπική του αρχή και δέσμευση για διαφάνεια παντού και για να διαλυθεί κάθε ίχνος που μπορεί να σκιάσει τη σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομεί με τους πολίτες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θεωρείται θέμα χρόνου η κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθείτο επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το Predator, ενώ διακόπηκε δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε». Επισημαίνεται ωστόσο πως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση.

Αιφνιδιαστική απόφαση από τον Μητσοτάκη: Ξήλωμα σε Μαξίμου και ΕΥΠ για τις υποκλοπές
Σημειώνεται δε πως η εν λόγω παρακολούθηση δεν έγινε με το Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη λειτούργησε ως καταλύτης, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, οι οποίες επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση για τους χειρισμούς της ΕΥΠ και, όταν κατέστη σαφές τι συμβαίνει, δεν επέτρεψε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της διά της παραίτησης Δημητριάδη, αλλά πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη», επισημαίνουν.

 Η ανακοίνωση που έπεσε σαν κεραυνός χθες το πρωί ήταν λιτή αλλά έκανε πάταγο: «Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό».

Αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης πρόσθεταν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη, σημείωναν οι ίδιες πηγές και σε αυτό το πλαίσιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Δημητριάδης, όπως πληροφορούν αρμόδιες πηγές από την κυβέρνηση, παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα, αναφέρουν πως «είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ο χρόνος παραμονής είναι 1-1,5 χρόνο».

Οι εξελίξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Νέα ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε γνωστή την απόφαση του πρωθυπουργού να απομακρύνει τον επικεφαλής της ΕΥΠ: «Ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής». «Πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πώς ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές προσθέτοντας πως κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην 2η θέση – Στην 4η υποχωρεί η Ζωή
  • Μητσοτάκης από Ρώμη: Συμφωνία για επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από την Ιταλία σε νέα τρένα και αμαξοστάσια στην Ελλάδα
  • Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία στο επίκεντρο της συνάντησης του με την Μελόνι
  • Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με την Κίνα - «Καλά νέα για τον κόσμο» προανήγγειλε το Πεκίνο
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασσελάκη - «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε - Εμείς ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε» (Βίντεο)
  • Μαρινάκης: Φοιτητές που συλλαμβάνονται για βία στα πανεπιστήμια θα χάνουν άμεσα την ιδιότητά τους για δύο χρόνια (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τουρκία: Δεν μπορεί να μπει έν...
Βρετανία: Κορυφώνεται η μάχη γ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.000 οχήματα - Πρόστιμα εώς 30.000 ευρώ για οχήματα σε ψευδή ακινησία

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.0...

12 Μαϊος 2025
Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του

Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη...

12 Μαϊος 2025
Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην 2η θέση – Στην 4η υποχωρεί η Ζωή

Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επι...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ