Τουρκία: Άρχισε η μεγάλη πρόκληση Ερντογάν - Ανάρτηση από το αεροπλάνο για το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν

09 Αυγούστου 2022 15:24

Με φιέστες ο απόπλους του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν για την ανατολική Μεσόγειο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στον χώρο μπροστά από το γεωτρύπανο απευθύνοντας ομιλία. Λίγο νωρίτερα, σε μια επίδειξη ισχύος, ο Ερντογάν πέταξε με το προεδρικό αεροσκάφος πάνω από το πλοίο, αναρτώντας και σχετική φωτογραφία στο twitter.

Κατά την ομιλία του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Αμπντουλ Χαμίντ Χαν σύμβολο της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα. Η Άγκυρα, σημείωσε, έχει έναν «σπάνιο» στόλο γεωτρήσεων στον κόσμο, με τα πλοία Φατίχ, Κανουνί, Γιαβούζ και Αμπντούλ Χαμίντ Χαν. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία βρίσκεται στην περιοχή εξερεύνησης φυσικού αερίου με τα τέσσερα πλοία γεωτρήσεων και δύο πλοία σεισμικών ερευνών.

Το γεωτρύπανο κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, η Τουρκία πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και γεώτρησης σε περιοχές «εντός της δικαιοδοσίας της». «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός γι’ αυτό» είπε.

{https://twitter.com/RTErdogan/status/1556970855762100224?s=20&t=xjMPeQJXKt9_GLO7IOGtpQ}

Η έναρξη των εργασιών του πλωτού τουρκικού γεωτρύπανου Αbdulhamid Han έγινε από το λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης. Στόχος του ήταν να στείλει διπλό μήνυμα αφενός στο εσωτερικό ακροατήριο αφετέρου στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τις παράνομες διεκδικήσεις της εντός της ελληνικής και κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1556960236904275968?s=20&t=dNl_eBMY9PQm2QCzoiTcww

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos