Γενναία αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,75% από την ΕΚΤ

08 Σεπτεμβρίου 2022 16:16

Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,75% προχώρησε πριν από λίγο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό επιτόκιο από 0,5% διαμορφώνεται πλεόν στο 1,25%.

Οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούσαν μία αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,75%, μετά την νέα άνοδο που παρουσίασε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.

Παρά ταύτα αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είχαν υποστηρίξει με δηλώσεις τους, ότι θα ήταν πιο ενδεδειγμένο να ακολουθηθεί μία λιγότερο επιθετική πολιτική στο μέτωπο των επιτοκίων με μικρότερες αυξήσεις.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τη σημερινή απόφαση, και αναμένει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια περαιτέρω, επειδή ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι υπερβολικά υψηλός και είναι πιθανόν να παραμείνει σε επίπεδα πάνω από τον στόχο για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Αναλυτικότερα το σκεπτικό της σημερινής απόφαση , τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική, αλλά και τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την πορεία της Ευρωπαικής οικονομίας αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου.

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos