Βελγικά ΜΜΕ: Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να είναι ο εγκέφαλος στην υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ

10 Δεκεμβρίου 2022 15:22

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο Βέλγιο η έρευνα για τη φερόμενη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κατάρ, με τις Αρχές της χώρας να βάζουν στο στόχαστρο τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι (S&D) ως αρχηγός του κυκλώματος.

Αυτό αναφέρουν τα βελγικά Μέσα Knack και Le Soir, τα οποία επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές οι Βέλγοι ερευνητές, ο Παντζέρι είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ελέγχεται αν ήταν αυτός που έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών για το τι να κάνουν.
Υπενθυμίζεται πως ο Παντζέρι είναι ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής. Ανάλογη τύχη είχε τόσο η σύζυγός του, όσο και η κόρη του, για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο. Ανάλογη τύχη είχαν τόσο η σύζυγός του, όσο και η κόρη του, για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο.

Ο Παντζέρι είναι μέλος του ιταλικού πολιτικού κόμματος Articulo Uno – το οποίο αποσχίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2017. Από το 2004 έως το 2019, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).
Οπως γράφει η Knack το 2017, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου επέβαλε στον Παντζέρι να επιστρέψει 83.764 ευρώ σε έξοδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή των εξόδων των βουλευτών.

 Οι δηλώσεις του υπέρ του Κατάρ
Από το 2014, ο Παντζέρι υπηρετούσε στην Υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DROI). Την περίοδο 2017-2019 ήταν μάλιστα και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής. Ως πρόεδρος δήλωσε το 2019 στη Ντόχα ότι το Κατάρ έγινε σημείο αναφοράς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδείκνυε συνεχώς ότι ήταν στο σωστό δρόμο.

Η ΜΚΟ για την καταπολέμηση της ατιμωρησίας
Το 2019, ο Παντζέρι συνίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Fight Impunity στις Βρυξέλλες (επίσημη ονομασία: Association pour la Lutte contre l'Impunité et pout la Justice Transitionnelle ), της οποίας είναι πρόεδρος. Σκοπός της ΜΚΟ είναι να προωθήσει τον «αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos