Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου στις 18 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον

03 Ιανουαρίου 2023 15:16

Τις ΗΠΑ αναμένεται ότι θα επισκεφθεί στις 17 Ιανουαρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που θα συναντηθεί, μία ημέρα αργότερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσινγκτον.

«Η συνάντηση με τον Μπλίνκεν θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στις 13:00. Θα έχουμε πολλές επαφές. Ίσως πάμε στο Χιούστον και ανοίξουμε το νέο κτίριο του Γενικού Προξενείου μας εκεί» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται ότι θα βρεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσινγκτον. Μεταξύ αυτών η Συρία αλλά και η αγορά αμερικανικών F-16.

Στις 22 Δεκεμβρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών επικοινώνησαν τηλεφωνικά, με τον Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να μάχονται κατά των «τρομοκρατών» στη Συρία, καθώς θεωρούν ότι η πολιτοφυλακή YPG αποτελεί το συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρίζουν ότι Κούρδοι εξτρεμιστές ευθύνονται για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos