Φον ντερ Λάιεν: Πρόταση μιας ευρωπαϊκής διαστημικής στρατηγικής για την ασφάλεια και την άμυνα από την Κομισιόν

13 Ιανουαρίου 2023 13:38

To πρώτο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων της ηπειρωτικής Ευρώπης εγκαινιάστηκε σήμερα στη Σουηδία, με την παρουσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τα εγκαίνια έγιναν από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον και τον Βασιλιάς Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο της Σουηδίας.

Η διαστημική βάση Esrange θα προσφέρει μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή πύλη προς το διάστημα, η οποία συμπληρώνει και ενισχύει τις σημερινές ευρωπαϊκές δυνατότητες στη Γαλλική Γουιάνα.

Φον ντερ Λάιεν: Πρόταση της Κομισιόν για ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας & άμυνας
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προαννήγγειλε ότι η Κομισιόν θα καταθέσει πρόταση για ευρωπαϊκή διαστημική στρατηγική για την ασφάλεια και την άμυνα με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των διαστημικών υποδομών της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον ανέφερε ότι η παρούσα γεωπολιτική κατάσταση και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν δείξει πόσο σημαντικό είναι για την ΕΕ να έχει πρόσβαση στο διάστημα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos