Τουρκία: Στο 9,1% της ενσωμάτωσης – Ερντογάν 59,47% – Κιλιτσντάρογλου 34,79%

14 Μαϊος 2023 18:55

Έκλεισαν στην Τουρκία οι κάλπες με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες, και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προβάδισμα.
Το HaberTurk έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα με βάση το 9,1% της ενσωμάτωσης, με τον Ερντογαν να βρίσκεται στο 59,47% και τον Κιλιτσνταρογλου στο 34,79%.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο Ερντογάν μεταβαίνει στην Άγκυρα. Ήδη από τις 16:30 έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το μπαλκόνι, από το οποίο πρόκειται να βγάλει λόγο. Επίσης, και το εκλογικό κέντρο του προέδρου του AKP στην Κωσταντινούπολη έχει αρχίσει να γεμίζει με κόσμο, λίγες ώρες πριν από την επίσημα ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Τουρκία. Οι ψηφοφόροι του κρατούν σημαίες και κομποσκοίνια, αφού το μουσουλμανικό αίσθημα είναι πολύ έντονο. Μάλιστα, σε αυτό το κτίριο, βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

.ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos