300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ράμα για νίκη Μπελέρη: Αποδεκτό το αποτέλεσμα στη Χειμάρρα ακόμη και εάν δεν μας αρέσει

16 Μαϊος 2023 10:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ράμα για νίκη Μπελέρη: Αποδεκτό το αποτέλεσμα στη Χειμάρρα ακόμη και εάν δεν μας αρέσει

test2

test2

Τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στην Χειμάρρα, φαίνεται να αποδέχεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αν και υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης που προχώρησε στη σύλληψη και στην προφυλάκισή του ομογενούς υποψηφίου με την υποτιθέμενη κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται κέρδισε 55 από τους 61 δήμους σε όλη τη χώρα, ο Ράμα χαρακτήρισε «καθαρό» το αποτέλεσμα της κάλπης στην Χειμάρρα, λέγοντας πως πρέπει να γίνει αποδεκτό «ακόμη και εάν δεν μας αρέσει» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση αυτή ίσως προμηνύει την πρόθεση του Ράμα και του Σοσιαλιστικού Κόμματος να μην προχωρήσουν σε ενστάσεις και επανακαταμετρήσεις, αμφισβητώντας τη διαφορά 19 ψήφων υπέρ του Μπελέρη. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως ο Αλβανός πρωθυπουργός, σφοδρός πολέμιος του νέου δημάρχου Χειμάρρας, θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο «ομηρίας» του Μπελέρη, μέσω εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης, προκειμένου να τον εμποδίσει να ασκήσει τα δημαρχιακά του καθήκοντα.

Το περασμένο Σάββατο το δικαστήριο στην Αυλώνα αποφάνθηκε ουσιαστικά για το εάν ήταν νόμιμη η σύλληψη Μπελέρη, με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφου», διατάσσοντας στη συνέχεια την προφυλάκιση έως την εκδίκαση της υπόθεσης που «μπάζει» από παντού. Πλέον το θέμα έχει παραπεμφθεί στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς (SPAK) που θα κρίνει τις επόμενες μέρες εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του Μπελέρη και του στενού του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση, ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κοκαβέσης θα καταθέσει αίτημα άμεσης αποφυλάκισης, για λογούς υγείας.

Ράμα: «Ανεξάρτητη η αλβανική δικαιοσύνη»

Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπελέρ, ο Ράμα υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της αλβανικής δικαιοσύνης, τονίζοντας πως : «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους θεσμούς της δικαιοσύνης στην Αλβανία» κάνοντας αναφορά στις σχέσεις Αθηνών – Τιράνων. «Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου να αμφισβητήσω το έργο και το ρόλο της. Όλοι συμφωνούμε πως η δικαιοσύνη για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας και τους τους πολίτες ελληνικής υπηκοότητας, είναι η ίδια» δήλωσε, συμπληρώνοντας : «Θέλω να τονίσω ότι μπορεί οι θεσμοί της δικαιοσύνης να έχουν τα ελαττώματά τους αλλά κανείς, με εμένα πρώτο, δεν αμφισβητεί τις θέσεις και το έργο της».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε το επίπεδο των σχέσεων με την Ελλάδα, αφήνοντας ωστόσο αιχμές πως η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία χρησιμοποιείται από κυβέρνηση και κόμματα στη χώρα μας λόγω των προσεχών εκλογών. «Εχουμε κάνει μια εξαιρετική δουλειά με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια νέα μεγάλη ευρεία γέφυρα συνεργασίας και να πάμε τη μεταξύ μας σχέση σε άλλο επίπεδο» δήλωσε, λέγοντας πως θα μιλήσει περισσότερο μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία στην Χειμάρρα, ο Ράμα επεσήμανε πως διεξήχθη σε κλίμα ηρεμίας, χωρίς κανένα εμπόδιο στη διάρκεια της ψηφοφορίας και πως κατά την καταμέτρηση παρόντες ήταν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, ΜΜΕ κ.α. «Η καταμέτρηση όπως σε όλη την Αλβανία έγινε με διαφανή τρόπο και χωρίς προβλήματα. Στο τέλος, ο υποψήφιος που αντιτίθεται στην κυβέρνηση κέρδισε με μια χούφτα ψήφους» είπε για τον Μπελέρη. «Μια νίκη που δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου για τον συγκεκριμένο υποψήφιο Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην Αλβανία είναι εγγυημένο. Η κατηγορία δεν ασκήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά από τη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το θέμα το χειρίζεται πλέον η ειδική εισαγγελία.

Αλβανός αναλυτής: «Η προφυλάκιση Μπελέρη συσπείρωσε τη μειονότητα»

Μιλώντας στο δίκτυο Ora News o αναλυτής Εμίλιο Τσίκα δήλωσε πως η σύλληψη και ο σάλος που προκλήθηκε για τις χειροπέδες στον Μπελέρη, ήταν αυτά που ουσιαστικά του χάρισαν τη νίκη.

«Ο Μπελέρης εμφανίστηκε ως θύμα του Ράμα και για αυτό είχε την υποστήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, της μειονότητας και της γειτονικής Ελλάδας» υποστήριξε, συνεχίζοντας: «Η σύλληψη του αύξησε τις ευαισθησίες της τοπικής κοινωνίας και τον μετέτρεψε ως θύμα στα μάτια του. Το θύμα πάντοτε αντιμετωπίζεται θετικά από τον κόσμο. Αυτό σε σχέση με την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της μειονότητας έφεραν τη νίκη στου Μπελέρη» τόνισε.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Κ. Μπιζάς – Μ. Κωβαίος: Όσα είπαν κατά την επίσκεψη Βρούτση για τα δύο νέα, σπουδαία αθλητικά έργα που θα γίνουν στο νησί (Bίντεο)
  • Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή: Η Ελλάδα υπέρ της πολιτικής διαδικασίας για τη λύση των δύο κρατών
  • Δημοσκόπηση Interview: Στις 14,7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - «Ναι» σε Λοβέρδο, «όχι» σε Σαμαρά
  • ΕΟΦ: «Διαψεύδει» τον Τραμπ για την παρακεταμόλη - «Καμία απόδειξη ότι η λήψη της στην εγκυμοσύνη προκαλεί αυτισμό στο παιδί» (Βίντεο)
  • Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες - Απάτη η κλιματική αλλαγή! (Βίντεο)
  • Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Αναζητείται νέα ώρα για αύριο (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Εκλογέ...
Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Δε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

 

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2016 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Στην Πάρο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης συνοδευόμενος από τους θρύλους του αθλητισμού Παναγιώτη Γιαννάκη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Παύλο Καγιαλή

Στην Πάρο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιά...

22 Σεπτεμβρίου 2025
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην...

23 Σεπτεμβρίου 2025
Μπλόκο σε νέες άδειες Airbnb για 5 περιοχές - Ανάμεσά τους Πάρος και Σαντορίνη: Νέο καθεστώς από τον Οκτώβριο (βίντεο)

Μπλόκο σε νέες άδειες Airbnb για 5...

24 Σεπτεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Μετρητά στο σπίτι για τις πρώτες 72 ώρες: Τα πάντα για το σχέδιο της ΕΚΤ

Μετρητά στο σπίτι για τις πρώτες 72...

27 Σεπτεμβρίου 2025
Ρόδος: Προϊστάμενος παρενόχλησε σεξουαλικά άνδρα υπάλληλό του μέσα σε σούπερ μάρκετ

Ρόδος: Προϊστάμενος παρενόχλησε σεξ...

27 Σεπτεμβρίου 2025
Μήλος: Ποια τουριστική επένδυση πήρε «πράσινο φως»

Μήλος: Ποια τουριστική επένδυση πήρ...

27 Σεπτεμβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ