Νετανιάχου: Θα νικήσουμε τη Χαμάς αλλά ο πόλεμος θα έχει διάρκεια

07 Οκτωβρίου 2023 22:55

Σε διάγγελμα μετά τη νέα επίθεση, την εκτόξευση 150 ρουκετών από τη Χαμάς προχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με το οποίο εξέφρασε την ακλόνητη στήριξή του στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του μίλησε ξεκάθαρα για πόλεμο, ενώ έχει καλέσει την αντιπολίτευση σε σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Υποσχέθηκε δε εκδίκηση και έκανε λόγο για πρωτοφανή ενέργεια εχθρότητας κατά του Ισραήλ.

{https://www.facebook.com/Netanyahu/videos/2278798182315913}

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε, ακόμη, ότι θα νικήσει τη Χαμάς αλλά υπογράμμισε ότι ο πόλεμος θα έχει διάρκεια.

«Έχουν σκοτωθεί γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ έχει αιχμαλωτίσει και κόσμο» τόνισε.

«Το Ισραήλ θα απαντήσει σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να το πλήξει» ξεκαθάρισε δε ο Νετανιάχου.

«Ό,τι συνέβη σήμερα δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο Ισραήλ. Θα πάρουμε εκδίκηση για αυτήν τη μαύρη μέρα» υπογράμμισε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε νωρίτερα τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα Λικούντ.

Και όλα αυτά μόλις λίγη ώρα μετά αφότου ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ πρότεινε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

«Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε», είπε ο Λάπιντ, πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο Χ. «Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος», υπογραμμίζοντας επίσης τον κίνδυνο ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.

Πρόσφερε στον Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Λάπιντ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos