Πόλεμος στο Ισραήλ: Βοήθεια στο Τελ Αβίβ θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας οι ΗΠΑ, λέει ο Μπλίνκεν

08 Οκτωβρίου 2023 17:43

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται πυρετωδώς για να επαληθεύσουν τις αναφορές για αγνοούμενους και νεκρούς Αμερικανούς μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Έχουμε αναφορές ότι αρκετοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν. Εργαζόμαστε υπερωριακά για να το επαληθεύσουμε αυτό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους Αμερικανούς και εκεί και πάλι, εργαζόμαστε για να επαληθεύσουμε αυτές τις αναφορές», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή "State of the Union" της Ντέινα Μπασ στο CNN.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι μια ανακοίνωση για πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη από την Κυριακή. «Εξετάζουμε συγκεκριμένα πρόσθετα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι Ισραηλινοί - νομίζω ότι είναι πιθανό να ακούσετε περισσότερα γι' αυτό αργότερα σήμερα», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η κατεύθυνση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ήταν «να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε στο Ισραήλ όλα όσα χρειάζεται αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Χαμάς».

H στήριξη των ΗΠΑ στα ζητήματα ασφάλειας του Ισραήλ είναι «αμετακίνητη και χωρίς όρους». «Όταν μίλησε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου σήμερα το πρωί του είπα ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του λαού του Ισραήλ απέναντι σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό τουκαι τους ανθρώπους του, τελεία».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos