Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον προσφέρει εμπειρογνώμονες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει η Χαμάς

10 Οκτωβρίου 2023 17:52

Εμπειρογνώμονες που θα συνδράμουν στις προσπάθειες των Ισραηλινών για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούν οι άντρες της Χαμάς, προσφέρει η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

Σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη, ο Κίρμπι ανέφερε ένα «πακέτο βοήθειας» των ΗΠΑ βρίσκεται καθ' οδόν για το Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (αναμένεται να συνομιλήσει εκ νέου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου) θα περιγράψει αργότερα την Τρίτη τα χαρακτηριστικά της στάσης που θα κρατήσει η Ουάσινγκτον απέναντι στο Ισραήλ και θα μιλήσει για το πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια που βρίσκεται καθ' οδόν για τη συγκεκριμένη χώρα. Έντεκα Αμερικανοί σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Θα συζητήσουμε για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας στην Αμερική. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει αυτό που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του» είπε ο Κίρμπι.

Και πρόσθεσε: «Προσφέραμε στο Ισραήλ εμπειρογνώμονες για την απελευθέρωση των ομήρων. Δεν γνωρίζουμε αν οι Αμερικανοί βρίσκονται μεταξύ των ομήρων. Προειδοποιήσαμε κάθε οργηάνωση που θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ. Δεν έχουμε σχέδια να στείλουμε Αμερικανούς στρατιώτες για να βοηθήσουν το Ισραήλνα ανακτήσει τους ομήρους».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos