Ισραήλ: Στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας - «Αυτά που είδαμε δεν έχουν συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945»

12 Οκτωβρίου 2023 12:49

Εικόνες φρίκης περιέγραψε ο Γιοάβ Γκάλαντ στους υπουργούς Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ - «Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι με το 1943, αλλά έχουμε διαφορετικές ικανότητες - Θα αλλάξουμε την πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή»

Στη διάσκεψη των υπουργών Άμυνας των χωρών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης μέσω βίντεο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ. «Γεγονότα όπως αυτά που είδαμε το Σάββατο, δεν έχουν συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945», δήλωσε χαρακτηριστικά για τις ενέργειες της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη. «Κορίτσια βιάστηκαν βίαια, παιδιά σύρθηκαν στη Γάζα ενώ αιμορραγούσαν. Ένα μουσικό φεστιβάλ μετατράπηκε σε αιματοκύλισμα, δεκάδες πολίτες από τις χώρες σας δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν» πρόσθεσε.

Ο Γκάλαντ ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο ΝΑΤΟ για την ευκαιρία που του δόθηκε να μιλήσει ενώπιόν τους και έκανε ειδική αναφορά στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. «Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκα το κιμπούτζ Μπάρι, το οποίο χτίστηκε από επιζώντες του Ολοκαυτώματος που δούλεψαν τη γη και έχτισαν μια ένδοξη κοινότητα», είπε. «Πήγα από σπίτι σε σπίτι, είδα τα σώματα επιζώντων του Ολοκαυτώματος, που κάηκαν εν ζωή. Παιδιά δέθηκαν και πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, στρατιώτες μας αποκεφαλίστηκαν».

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό «υποστήκαμε ένα σοβαρό πλήγμα, αλλά μην κάνετε κανένα λάθος: το 2023 δεν είναι 1943. Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι, αλλά έχουμε διαφορετικές ικανότητες. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό. Ενωμένο και ισχυρό. Αυτές τις μέρες η Πολεμική μας Αεροπορία καταστρέφει τα αρχηγεία της Χαμάς, βομβαρδίζει τις υποδομές των τρομοκρατών και καταστρέφει τα εργοστάσια με τα όπλα τους. Αυτός είναι ένας πόλεμος για το μέλλον μας στη Μέση Ανατολή, θα αλλάξουμε την πραγματικότητα της ασφάλειας και η Χαμάς δεν θα υπάρχει».

Ο Γκαλάντ στάθηκε στην αποφασιστικότητα της χώρας του να φτάσει ως το τέλος, λέγοντας: «Θα φτάσουμε και στον τελευταίο από τους δράστες και τους σχεδιαστές της σφαγής - σε κάθε άτομο στα χέρια του οποίου βρίσκεται το αίμα των παιδιών μας. Θα είναι ένας σκληρός και μακρύς πόλεμος, αλλά το κράτος του Ισραήλ θα νικήσει. Σας ευχαριστώ όλους για την έκφραση αλληλεγγύης, τις ξεκάθαρες δηλώσεις και τα τηλεφωνήματα που συνεχίζω να λαμβάνω από τους συναδέλφους μου. Δεν είναι μόνο ο πόλεμός μας, είναι ένας πόλεμος για την ελευθερία, είναι ένας πόλεμος για τις αξίες».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos