«Ατομικό σφάλμα»: Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε πώς έγινε η ρωσική υποκλοπή

05 Μαρτίου 2024 15:47

«Δεν παραβιάστηκαν τα συστήματα επικοινωνίας μας», διαβεβαίσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, αναφερόμενος στην υποκλοπή συνομιλίας τεσσάρων Γερμανών αξιωματικών από τη Ρωσία.

Ο Πιστόριους απέδωσε την διαρροή, που έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, σε «ατομικό σφάλμα εφαρμογής», ενός από τους συμμετέχοντες στην συνομιλία, ο οποίος, όπως είπε, δεν τήρησε τους κανονισμούς ασφαλούς σύνδεσης.

«Δεν τήρησαν όλοι οι συμμετέχοντες την διαδικασία ασφαλούς κλήσης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας. Και ανέφερε ότι, «σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η διαρροή δεδομένων κατέστη δυνατή από τον αξιωματικό ο οποίος συνδέθηκε στο Webex από ξενοδοχείο στην Σιγκαπούρη, από μη ασφαλή γραμμή».

Σάλος στη Γερμανία για τη ρωσική κατασκοπεία -Η συνομιλία Γερμανών αξιωματούχων που διέρρευσε
Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πρόκειται για τον αξιωματικό Φρανκ Γκρέφε, ο οποίος επισκεπτόταν την έκθεση «Singapore Airshow».

Γερμανία: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αξιωματικού για τη ρωσική υποκλοπή
Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός 'Αμυνας, «ήταν ένα λάθος, ένα σοβαρό λάθος» και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του εν λόγω αξιωματικού. Δεν συμμετείχε στην συνομιλία Ρώσος κατάσκοπος, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός. Ο κ. Πιστόριους υποστήριξε ακόμη ότι «οι συνέπειες του λάθους ήταν διαχειρίσιμες», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν επιθυμεί να υποβαθμίσει το περιστατικό.

Ερωτώμενος εάν οι εταίροι της Γερμανίας εκφράζουν την δυσπιστία ή την ενόχλησή τους για το περιστατικό, ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι στις επικοινωνίες που είχε έως τώρα δεν παρατήρησε «κανέναν εκνευρισμό» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εμπιστοσύνη των εταίρων και των συμμάχων στην Γερμανία παραμένει. Τόνισε επίσης κατ' επανάληψη ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί και, αναφερόμενος στην Μόσχα, δήλωσε ότι καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες υπονόμευσης της συνοχής της γερμανικής και της ευρωπαϊκής κοινωνίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos