300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπρος: Θέμα εθνικής ασφάλειας το μεταναστευτικό και οι ροές από τον Λίβανο

09 Απριλίου 2024 12:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύπρος: Θέμα εθνικής ασφάλειας το μεταναστευτικό και οι ροές από τον Λίβανο

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Χθες ο Κύπριος Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Λίβανο και είχε επαφές με τη κυβέρνηση και τη βουλή της χώρας, με αποκλειστικό αντικείμενο την έξαρση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης, με βάρκες προς τα παράλια της Κύπρου.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη εκτός από τους υπουργούς εξωτερικών και εσωτερικών, συνόδευαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Διοικητής της ΚΥΠ, ο Σύμβουλος Εθνικής ασφάλειας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Πηγές του Protothema.gr, ανέφεραν πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συνόδευαν τον κ. Χριστοδουλίδη δεν πήγαν στον Λίβανο «γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν». Μετέφεραν στους αξιωματούχους του Λιβάνου πληροφορίες και στοιχεία που έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς μεταξύ των μεταναστών - προσφύγων από τη Συρία, φαίνεται πως έχουν παρεισφρήσει μέλη της Χεζμπολάχ και άλλων ακραίων ισλαμικών οργανώσεων που έχουν σχέση με το Ιράν και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Στο παρελθόν εντοπίστηκαν πράκτορες που δρούσαν για λογαριασμό του Ιράν και μέλη της Χεζμπολάχ που προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες κατά στόχων ισραηλινών συμφερόντων στη Κύπρο.

Λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και τα χτυπήματα του Ισραήλ σε ιρανικούς στόχους στη Συρία, υπάρχουν προφανείς λόγοι ανησυχίας στη Λευκωσία, ώστε να μην γίνει πεδίο αντιπαράθεσης Ιράν - Ισραήλ.

Πέραν βεβαίως του κινδύνου για τρομοκρατικές ενέργειες, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα από τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών με βάρκες από τον Λίβανο παρά τη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ Βρυξελλών - Βηρυτού και τη διμερή συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στα όρια των δυνατοτήτων για φιλοξενία άλλων μεταναστών καθώς οι υποδομές που διαθέτει είναι υπερπλήρεις. Το θέμα τέθηκε από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε η ΕΕ να συμβάλλει στον έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων στη περιοχή της Κύπρου, αλλά να ασκήσει πίεση και στον Λίβανο στον οποίο παρέχει σημαντική χρηματοδότηση για φιλοξενία των προσφύγων από τη Συρία.

Χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξασφάλισε δεσμεύσεις από τη Βηρυτό για καλύτερο και πιο σχολαστικό έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων ώστε να παρεμποδιστεί η δράση των κυκλωμάτων που μεταφέρουν μετανάστες στη Κύπρο.

Σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέα επίσκεψης στον Λίβανο, μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως είπε «συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα χθες κατά τη διάρκεια των επαφών μου, ειδικότερα με τον Πρωθυπουργό της χώρας (Λίβανο), σε συνέχεια των όσων συζήτησα με την Πρόεδρο της Επιτροπής. Είμαστε σε επαφή, ενημέρωσα μετά την επιστροφή μου από τον Λίβανο για τα αποτελέσματα των συζητήσεων μου και δεν αποκλείω σύντομα να επισκεφθώ και πάλι τον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής. Συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η υλοποίηση όλων αυτών που συμφωνήσαμε».

Σχέδιο «Αμάλθεια» για τη Γάζα

Σε ερώτηση για το σχέδιο «Αμάλθεια», για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «προχωρούν οι προεργασίες, χθες είχαμε επίσκεψη εδώ από την αρμόδια Υπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έτσι ώστε να προχωρήσουν όλα αυτά που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ανώτερων αξιωματούχων που έγινε στην Κύπρο, με τη συμμετοχή πέραν των σχεδόν 40 χωρών. Θα είναι ευχής έργο να υπάρξει εκεχειρία, αλλά και αν δεν υπάρξει εκεχειρία οι ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια είναι εκεί και θεωρώ ότι το κλειδί είναι η ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονται από πλευράς ΗΠΑ. Αναμένω τις αμέσως επόμενες μέρες να ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες, κάτι που θα δώσει νέα ώθηση στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παραδόθηκε η φρεγάτα Κίμων - «Με τις τέσσερις Belharra ο Ελληνισμός έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό της Ιστορίας του» είπε ο Δένδιας (Βίντεο)
  • Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2026
  • Η Μαρία Καρυστιανού προανήγγειλε κόμμα: «Είμαι στην πρώτη γραμμή, πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» - Οι προϋποθέσεις που έθεσε
  • ALCO: Στις 12 μονάδες με double score το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αναποφάσιστος ένας στους πέντε ψηφοφόρους (Βίντεο)
  • Η Κωνσταντοπούλου έστησε ξανά καβγά on air: Είναι άθλιο αυτό που κάνεις, είπε σε δημοσιογράφο και αποχώρησε από τη συζήτηση (Βίντεο)
  • Real Polls: Τι θα γινόταν αν όλα τα κόμματα πήγαιναν στις εκλογές με άλλους αρχηγούς; Πέφτει στο 22% η ΝΔ, εκτοξεύεται στο 17,2% το ΠΑΣΟΚ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Το Grexit,...
Γαλλία: Ο Μακρόν φέρνει στο υπ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά  του Blue Star Δήλος για το 2026 – Εντυπωσιακές εικόνες (Βίντεο + Φωτό)

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά του...

01 Ιανουαρίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

03 Ιανουαρίου 2026
Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη  Ι/Φ σκάφους

Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ι/Φ σκ...

05 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Κινεζικό ανθρωποειδές ρομπότ ύψους 1,80 μέτρων δείχνει «πολεμικές» ικανότητες με απόλυτη ακρίβεια (Βίντεο)

Κινεζικό ανθρωποειδές ρομπότ ύψους...

06 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία σε διακοπές στον Παναμά: Κρίσιμες ώρες για τον άνδρα από την Κεφαλονιά μετά τον περίεργο θάνατο της συζύγου του (Βίντεο)

Τραγωδία σε διακοπές στον Παναμά: Κ...

06 Ιανουαρίου 2026
Την Πέμπτη στη Ριτσώνα το τελευταίo αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη – Η επιθυμία της οικογένειάς του (Βίντεο)

Την Πέμπτη στη Ριτσώνα το τελευταίo...

06 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ