Γαλλία: Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι φόροι λέει ο Λεμέρ μετά την υποβάθμιση από την Standard & Poor’s

01 Ιουνίου 2024 16:59

Στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος χθες Παρασκευή αξιολόγησε την ποιότητα του γαλλικού δημοσίου χρέους στο ΑΑ- έναντι του ΑΑ που ήταν η προηγούμενη αξιολόγηση, ο Γάλλος υπουργός οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ έσπευσε σήμερα να καθησυχάσει τους Γάλλους διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν φορολογικές αυξήσεις το 2025.

Ο Γάλλος υπουργός απέδωσε την αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους τα τελευταία χρόνια στην υγειονομική και ενεργειακή κρίση, δηλώνοντας ότι η μείωση τους θα επιτευχθεί μέσω περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και όχι μέσω της αύξησης των φορολογικών εσόδων του γαλλικού κράτους.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2027. Ο Λεμέρ ανέφερε ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας εξακολουθεί να είναι πολύ καλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από το 18 έπεσε στο 17 στα 20.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας, ενώ την Δευτέρα θα συζητηθεί στην γαλλική Εθνοσυνέλευση μία ακόμη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ατάλ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos