Ο Μπάιντεν πήρε κεφάλι -Δύο μονάδες μπροστά από τον Τραμπ σε δημοσκόπηση του Fox News

20 Ιουνίου 2024 11:46

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο ο Τζο Μπάιντεν πήρε κεφάλι σε δημοσκόπηση του Fox News προηγούμενος κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου του προκατόχου του στον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μισοί εκ των ερωτηθέντων (50%) δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ το 48% είπαν ότι θα υποστηρίξουν τον Τραμπ. Έτσι ο Μπάιντεν, που εκμεταλλεύεται τις δικαστικές περιπέτειες του αντιπάλου του για να τον πλήξει πολιτικά με μια νέα διαφημιστική εκστρατεία, βελτιώνει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά του σε σύγκριση με δημοσκόπηση του ίδιου δικτύου τον περασμένο μήνα, όταν ο Τραμπ είχε προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Η πανεθνική δημοσκόπηση με δείγμα περίπου 1.100 ψηφοφόρων και περιθώριο λάθους 3% δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν πιάνει ποσοστό 50% και η πρώτη που προηγείται του Τραμπ σε σφυγμομέτρηση του Fox News από τον Οκτώβριο του 2023.

Η καταδίκη στοίχισε δημοσκοπικά στον Τραμπ
Ο Μπάιντεν προηγείται κατά μίας μονάδας του Τραμπ (43% έναντι 42%) και σε μια κούρσα πέντε υποψηφίων. Οι ανεξάρτητοι Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ και Κορνέλ Γουέστ εξασφαλίζουν 10% και 2% αντίστοιχα στη σφυγμομέτρηση, ενώ η 74χρονη υποψήφια των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν εξασφαλίζει ποσοστό 3% στην πρόθεση ψήφου. Σημειωτέον ότι στη δημοσκόπηση του ίδιου δικτύου τον περασμένο μήνα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προηγείτο με τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε μια κούρσα πέντε προεδρικών υποψηφίων.

Η δημοσκόπηση καταγράφει πιθανώς τον αντίκτυπο από την πρόσφατη καταδίκη του Τραμπ από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την υπόθεση εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με τις περισσότερες σφυγμομετρήσεις έκτοτε να δείχνουν ότι ο Μπάιντεν ανεβάζει τα ποσοστά του και ενίοτε ξεπερνά τον πρώην πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν προηγείται στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων
Σε μια από τις πιο κρίσιμες ομάδες ψηφοφόρων, τους ανεξάρτητους, ο Μπάιντεν προηγείται κατά 9%, όταν η ίδια ομάδα έδινε τον περασμένο μήνα προβάδισμα 2% στον Τραμπ.

«Οι υποκείμενες δημογραφικές τάσεις που καθόρισαν την κούρσα παραμένουν σε ισχύ. Ο Μπάιντεν έχει βελτιωθεί ελαφρώς όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου των γυναικών και των ηλικιωμένων, γεγονός που τον κρατά στη ζωή παρά τις σημαντικές μειώσεις από το 2020 στην υποστήριξη από νεότερους ψηφοφόρους και Αφροαμερικανούς», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός δημοσκόπος Ντάρον Σο, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα.

Θετικά αποτιμούν ένας στους τρεις την πορεία της οικονομίας
Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίες σε σύγκριση με τους περασμένους μήνες. Σχεδόν ένας στους τρεις (32%) αποτιμούν από εξαιρετικές έως καλές τις επιδόσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν στον συγκεκριμένο τομέα, το μεγαλύτερο ποσοστό αφότου ανέλαβε το τιμόνι των ΗΠΑ.

Μολαταύτα το 56% δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας.

Συνολικά το 45% βάζει θετικό πρόσημο στο μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos