Το Ιράν εξέδωσε NOTAM να αλλάξουν τα αεροσκάφη τα δρομολόγια τους

05 Αυγούστου 2024 13:45

Στη Μέση Ανατολή είναι στραμμένα τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη, όπου ο φόβος για μια γενικευμένη σύρραξη ολοένα και κλιμακώνεται, καθώς φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Μάλιστα, την ώρα που σενάρια θέλουν το Ισραήλ να «χτυπά» πρώτο, το Ιράν εξέδωσε μια NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Jerusalem Post.

Η Τεχεράνη λέει πως πρέπει «να τιμωρήσει» το Ισραήλ
«Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περιφερειακές εντάσεις, όμως πιστεύει πως χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το φόνο του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη.

«Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», δήλωσε ο Νάσερ Καναανί, προσθέτοντας πως η ανάληψη δράσης εκ μέρους της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.


Ο Καναανί κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάψουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».


Ο κορυφαίος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε σήμερα την απειλή του επίλεκτου αυτού σώματος ότι «η τιμωρία» του Ισραήλ θα έρθει «σε εύθετο χρόνο».

Η Τεχεράνη και οργανώσεις που είναι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ πως σκότωσε τον Χανίγια στις 31 Ιουλίου. Ο ι ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη.

O Μπλίνκεν βλέπει επίθεση κατά του Ισραήλ από Ιράν και Χεζμπολάχ εντός 48 ωρών
Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να φέρεται να εξέφρασε στους συναδέλφους του την εκτίμηση ότι Ιράν και Χεζμπολάχ μπορεί να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Ο Μπλίνκεν συγκάλεσε την τηλεδιάσκεψη για να συντονιστούν οι ΗΠΑ με τους στενούς συμμάχους τους και να επιχειρήσουν να ασκήσουν μια ύστατη διπλωματική πίεση στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ για να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα αντίποινά τους στο Ισραήλ. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για να αποτραπεί ένας γενικευμένος πόλεμος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos