Λουκασένκο: Έκκληση του συμμάχου του Πούτιν σε Ρωσία και Ουκρανία για τερματισμό του πολέμου

Έκκληση σε Ρωσία και Ουκρανία να τερματίσουν τον πόλεμο απηύθυνε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, καθώς συνεχίζεται η εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ.

Η έκκληση του προέδρου της Λευκορωσίας και συμμάχου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Λουκασένκο, για ειρήνευση έγινε στη διάρκεια συνέντευξης με το ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya-1 .

Αναφερόμενος στoν πόλεμο που ξεκίνησε με την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έχει αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, ο Λουκασένκο είπε: «Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας τερματίσουμε αυτή τη συμπλοκή».

«Ούτε ο ουκρανικός λαός, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Λευκορώσοι τη χρειάζονται», συνέχισε στη συνέντευξη. «Αυτοί στη Δύση είναι που χρειάζονται [τον πόλεμο]. Δεν μπορώ να αποκαλύψω αυτά τα γεγονότα, είναι απολύτως ταξινομημένα. Αλλά μερικές φορές μιλούν ανοιχτά — υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι λένε “ας χτυπιούνται μεταξύ τους — Ουκρανοί, Ρώσοι — ας πεθάνουν όλοι σε αυτό το καζάνι”».

Η Λευκορωσία του Λουκασένκο έχει επιτρέψει σε ρωσικές δυνάμεις να επιτεθούν μέσω εδαφών της στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία έχει αναπτύξει στη Λευκορωσία και πυρηνικά όπλα.

Ο Λουκασένκο έστειλε δυνάμεις στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία
Ο Λευκορώσος πρόεδρος απηύθυνε την έκκλησή του για ειρήνη καθώς εισέρχεται στην τρίτη της εβδομάδα η εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos