Κάμαλα Χάρις: Η απάντηση της εταιρείας μετά τις θεωρίες συνωμοσίας για τα σκουλαρίκια της – «Ετοιμάζουμε και ανδρική έκδοση για τον Τραμπ»

Μετά τη λήξη του πρόσφατου -και ίσως μοναδικού- debate ανάμεσα στην Καμάλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, μια θεωρία συνωμοσίας άρχισε να εξαπλώνεται στα social media, εστιάζοντας στα σκουλαρίκια της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Τέιλορ Σουίφτ: Από τα MTV VMA στις κάλπες – Πώς η «βασίλισσα της ποπ» επηρεάζει τους ψηφοφόρους
Χρήστες του X πρόσεξαν τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια που φορούσε η Χάρις και υπέθεσαν ότι τα χρησιμοποιούσε για να λαμβάνει απομακρυσμένα οδηγίες κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας. Αυτές οι εικασίες, που εντάσσονται σε μια ευρύτερη παράδοση πολιτικών θεωριών συνωμοσίας, ανέφεραν ότι τα σκουλαρίκια που φορούσε η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν τα Nova H1 Audio Earrings, τα οποία λειτουργούν ως Bluetooth ακουστικά. Ωστόσο, αν κάποιος τα παρατηρήσει προσεκτικά, γίνεται σαφές ότι αυτά δεν ήταν τα σκουλαρίκια που φορούσε η Χάρις.

Τα Nova H1 Audio Earrings παρουσιάστηκαν πέρυσι μέσω μιας καμπάνιας στο Kickstarter. Αυτά τα σκουλαρίκια είναι εξοπλισμένα με πραγματικά μαργαριτάρια που κρύβουν ασύρματα ηχεία, μεταδίδοντας ήχο απευθείας στα αυτιά του χρήστη. Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια δεν ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο, και αρκετοί από τους υποστηρικτές της καμπάνιας παραπονέθηκαν ότι δεν έχουν λάβει τα προϊόντα τους, χαρακτηρίζοντας την καμπάνια ως «απάτη». Η εταιρεία πίσω από αυτά, η Icebach Sound Solutions, δεν απάντησε σε αιτήματα του The Verge για σχόλια σχετικά με το viral θέμα.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Μάλτε Ίβερσεν, έκανε μία ανάρτηση στο LinkedIn, την οποία διέγραψε αργότερα, σχολιάζοντας πως δεν μπορούν να διαψεύσουν ούτε να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες για τα σκουλαρίκια που φορούσε η Χάρις.

icebach linkedin

Η δήλωση για τα σκουλαρίκια
Έπειτα, o Ίβερσεν εξέδωσε μια δήλωση στην ιστοσελίδα τεχνολογίας Tom’s Guide, αναφέροντας ότι τα προϊόντα τους δεν σχεδιάστηκαν για προεδρικές συζητήσεις, αλλά θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για τέτοια χρήση. Πρόσθεσε επίσης ότι αναπτύσσουν μια ανδρική έκδοση των ακουστικών αυτών, προσφέροντας τα στην καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, αν και σχολίασε χιουμοριστικά ότι «το πορτοκαλί» είναι ένα δύσκολο χρώμα.

«Για να διασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού και για τους δύο υποψηφίους, αναπτύσσουμε επί του παρόντος μια ανδρική έκδοση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να την προσφέρουμε στην εκστρατεία του Τραμπ. Η επιλογή του χρώματος είναι όμως μια μικρή πρόκληση, καθώς το πορτοκαλί δεν ταιριάζει με πολλά χρώματα», ανέφερε η δήλωση του Ίβερσεν.

Η εταιρεία Icebach, με έδρα το Μόναχο, ανακοίνωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στην εκπομπή «The Tonight Show» του Τζίμι Φάλον για να «ξεκαθαρίσει τους μύθους και τις φήμες» γύρω από τα προϊόντα της. Aναφέρθηκε επίσης ότι έχουν δεχτεί πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις μετά την τηλεμαχία Χάρις-Τραμπ, αλλά αποφάσισαν να μιλήσουν μόνο στον Τζίμι Φάλον, τον οποίο περιέγραψαν ως «Bαυαρό στην καρδιά» – η γιαγιά του Φάλον, από την πλευρά του μπαμπά του, ήταν Γερμανίδα.

Το σκουλαρίκι-gate
Τα σκουλαρίκια της Χάρις, που δημιουργήσαν τη θεωρία συνωνομοσίας «σκουλαρίκι-gate» (earring-gate), ήταν πιθανότατα τα South Sea Pearl Earrings από την Tiffany & Co., όπως επιβεβαιώθηκε από την ιστοσελίδα μόδας What Kamala Wore. Η δημοσιογράφος Σούζαν Κέλεϊ, που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα, ανέφερε ότι η Χάρις έχει φορέσει τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτά τα σκουλαρίκια, που κοστίζουν περίπου 800 δολάρια σε έκδοση από ασήμι, φαίνεται ότι έχουν εξαντληθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Tiffany & Co.

GXO eJqWsAI3IiS

Παράλληλα, τα Nova H1 Audio Earrings, που κοστίζουν περίπου 625 δολάρια, μοιάζουν μόνο στα μαργαριτάρια που είχαν τα σκουλαρίκια της Χάρις, έχοντας εμφανείς διαφορές μεταξύ των δύο σχεδίων, καθώς τα Nova H1 έχουν πολύ πιο παχύ κρίκο σε σύγκριση με τους λεπτούς κρίκους που φορούσε η Χάρις.

Η Χάρις έχει εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες για την ασφάλεια των ασύρματων ακουστικών Bluetooth, τα οποία θεωρεί ευάλωτα σε υποκλοπές, και προτιμά τη χρήση ενσύρματων ακουστικών στην προεκλογική της καμπάνια. Ωστόσο, η θεωρία συνωμοσίας γύρω από τα σκουλαρίκια της ακολούθησε το μοτίβο παρόμοιων ισχυρισμών που κυκλοφόρησαν και κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020 και του 2016. Τότε, συνωμοσιολόγοι υποστήριξαν ότι ο Τζο Μπάιντεν και η Χίλαρι Κλίντον φορούσαν ακουστικά για να λαμβάνουν οδηγίες κατά τις συζητήσεις τους με τον Τραμπ, ισχυρισμοί που διαψεύστηκαν άμεσα από ιστοσελίδες που ελέγχουν την ακρίβεια των πληροφοριών (fact-check).

ear mesa

Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να ενισχύσει τις υποψίες γύρω από τη Χάρις, όταν δήλωσε στο Fox News ότι η αντίπαλός του ίσως να είχε λάβει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις της τηλεμαχίας. «Ήταν ένα στημένο σόου με κάποιον που ίσως είχε τις απαντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι η Χάρις φαινόταν να γνωρίζει τις ερωτήσεις με «περίεργη οικειότητα».

enikos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos