ΗΠΑ: Τίποτα δεν θα με σταματήσει λέει ο Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς έξω από τη λέσχη γκολφ όπου έπαιζε - Συνελήφθη ένας ύποπτος

16 Σεπτεμβρίου 2024 00:13

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας, δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας με κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», γνωστοποίησε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ, λίγη ώρα μετά το περιστατικό ενώ και ο υποψήφιος πρόεδρος σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στους υποστηρικτές του ανέφερε ότι είναι καλά και ότι «τίποτα δεν πρόκειται να τον σταματήσει»!

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές ανέφερε ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα και ότι ο Tραμπ δεν ήταν στόχος.

«Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Δύο πηγές με γνώση του περιστατικού έκαναν λόγο στο Reuters για πολλαπλούς πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο γκολφ στο West Palm Beach της Φλόριντα.

Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από τη γραμμή του φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές. Η Μυστική Υπηρεσία τόνισε ότι διερευνά το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα. (21:00 ώρα Ελλάδας).

Ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook την Κυριακή ότι σταμάτησε ένα όχημα στη βόρεια γραμμή Interstate 95 και συνέλαβε έναν ύποπτο που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον πυροβολισμό.

Η ανάρτηση από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν αναφέρει επίσης ότι ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στο Παλμ Σίτι της Φλόριντα, περίπου 45 μίλια βόρεια από το γήπεδο γκολφ του Τραμπ.

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην ανάρτηση έδειχναν ένα SUV σταματημένο πίσω από πολλά οχήματα της αστυνομίας.

H λέσχη γκολφ του Τραμπ απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την κατοικία του στο Mar-a-Lago και είναι το μέρος όπου ο πρώην πρόεδρος συχνά εντοπίζεται να παίζει γκολφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Τραμπ: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ»

Ο Τραμπ έστειλε ένα email στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του λέγοντας ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά!», έγραψε με κεφαλαία γράμματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos