300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ισραήλ: Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Νετανιάχου στον απόηχο της εξόντωσης Σινουάρ – Αγωνία για τους ομήρους

18 Οκτωβρίου 2024 13:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΙΝΟΥΑΡ
Ισραήλ: Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Νετανιάχου στον απόηχο της εξόντωσης Σινουάρ – Αγωνία για τους ομήρους

test2

test2

Νέα δεδομένα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δημιουργεί η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, από τον ισραηλινό στρατό στη Ράφα.

Σε διάγγελμα του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο θάνατος του Σινουάρ σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τον πόλεμο στη Γάζα και κάλεσε τη Χαμάς να παραδώσει τα όπλα και να απελευθερώσει τους ομήρους. Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, όπου έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ διεμήνυσε ότι η εξόντωση του Σινουάρ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης».

Τα επόμενα βήματα μετά την εξόντωση Σινουάρ μελετά το Ισραήλ με την ηγεσία να συνέρχεται σήμερα εκτάκτως υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν όλα επί τάπητος: η εξόντωση Σίνουαρ και η Γάζα, η εσωτερική ασφάλεια, το Βόρειο Μέτωπο, η απάντηση στο Ιράν αλλά και οι προσπάθειες εντοπισμού του αδελφού του Σινουάρ. Θα πραγματοποιηθεί επιπρόσθετα ειδική διαβούλευση με αποκλειστικό θέμα την τύχη των ομήρων.

Οι πέντε πιθανοί διάδοχοι του Γιαχία Σινουάρ στη Χαμάς – Ανάμεσά τους και ο αδερφός του Μοχάμεντ, ποιος θεωρείται φαβορί
Την ίδια ώρα το ζήτημα της πολυσυζητημένης όσο και σκανδαλώδους σχέσης της UNWRA, της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες επανέρχεται, λόγω της ανακάλυψης ενός Παλαιστινιακού διαβατηρίου ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του αρχηγού της Χαμάς το οποίο ανήκει σε δάσκαλο της οργάνωσης. Η συμμετοχή στελεχών της UNWRA στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου αλλά και στις απαγωγές ομήρων έχει οδηγήσει στην αναστολή της χρηματοδότησής της από πολλές χώρες. Αυτή τη φορά πάντως το διαβατήριο που βρέθηκε είναι ληγμένο και ανήκει σε άτομο το οποίο βρίσκεται στην Αίγυπτο.

Την ίδια ώρα οι πιέσεις στο εσωτερικό αυξάνονται, με τους συγγενείς των ομήρων να καλούν τον Νετανιάχου να δώσει προτεραιότητα στο ζήτημα. Προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις για απόψε, με τους συγγενείς να δηλώνουν ότι φοβούνται πια πως, όσοι όμηροι είναι ζωντανοί, κινδυνεύουν να εκτελεστούν ως αντίποινο για την εξουδετέρωση του Σινουάρ.

Εμπλοκή των ισραηλινών δυνάμεων σε μάχη στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας – Τουλάχιστον δύο νεκροί
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews στο βόρειο Ισραήλ, Γιώργος Σιδέρης, οι ισραηλινές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε μία μάχη στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας. «Εκεί είχαν εισέλθει τρομοκράτες, όπως αναφέρει ο ΙDF. Από το έδαφος της Ιορδανίας εστάλησαν στρατεύματα. Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και αναζητούνται και άλλα άτομα. Για αυτό το λόγο ενισχύει την δύναμη που είχε στείλει αρχικά το Ισραήλ στη συγκεκριμένη περιοχή τόσο με χερσαίες δυνάμεις όσο και με εναέριες δυνάμεις για να κάνουν περιπολία στη συγκεκριμένη περιοχή» είπε ο δημοσιογράφος.

Στη Γάζα, η Τζαμπάλια, τις τελευταίες δέκα τουλάχιστον ημέρες έχει μπει κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα από την πλευρά των Ισραηλινών δυνάμεων. Δεν σταματούν τα πλήγματα. Χθες μόνο είχαμε 28 Παλαιστινίους νεκρούς, 160 τραυματίες σε σχολείο του ΟΗΕ στην περιοχή, στον προσφυγικό καταυλισμό. Από τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας, σκοτώθηκαν γιατροί αλλά και παιδιά.

Η Τζαμπάλια , η Μπέιτ Χανούν χάνουν και η Μπέιτ Λαχία βρίσκονται σε πλήρη πολιορκία τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άμαχοι είναι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται είτε εγκλωβισμένοι είτε προσπαθούν να διαφύγουν προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.

Σε ό, τι αφορά το Λίβανο, στις πόλεις Γιαμούν και Μπάαλμπεκ επικεντρώνονται οι εχθροπραξίες τις τελευταίες ώρες. Εκεί υπάρχουν νεκροί στρατιωτικοί και από την πλευρά του Ισραήλ τουλάχιστον τρεις νεκροί αλλά και τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χάιφα.

Η Χεζμπολάχ σε μία ανακοίνωσή της λέει ότι από εδώ και στο εξής, πέραν των ρουκετών και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, θα ξεκινήσει την χρήση όπλων ακριβείας και στοχεύει προς στρατιωτικές βάσεις στον βόρειο τομέα του Ισραήλ και όχι μόνο.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, είπε ότι ο Σινουάρ στεκόταν εμπόδιο στην κατάπαυση του πυρός και στην απελευθέρωση των ομήρων, ήταν ένας τρομοκράτης καταχωρημένος στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα ουσιαστικά με την εξόντωσή του, αυτό το εμπόδιο έχει εκλείψει.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής μετά τον θάνατο του Σινουάρ και ζήτησε την απελευθέρωση όλων των ομήρων που ακόμη κρατούνται από τη Χαμάς.

Το ζήτημα της εξόντωσης του Σινουάρ καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ουκρανία θα συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Όλαφ Σολτς, αλλά και με τον Γάλλο πρόεδρο και τον Βρετανό πρωθυπουργό, τον Κιρ Σταϊνμάιερ.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σε Νάξο και Σχοινούσα ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης
  • Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου στα έργα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς
  • Πέθανε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης
  • Η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση του νερού πίσω από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις
  • Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Πιθανή η Προανακριτική (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με ε...
Αμερικανικές εκλογές 2024: Μπρ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η Πάρος αναδείχθηκε ως το No1 νησί στον κόσμο για το 2025 σύμφωνα με το "Travel + Leisure"

Η Πάρος αναδείχθηκε ως το No1 νησί...

09 Ιουλίου 2025
Δήμος Πάρου: Ανακοίνωση - Ενημέρωση για την περίοδο διακοπής οχλουσών οικοδομικών εργασιών

Δήμος Πάρου: Ανακοίνωση - Ενημέρωση...

11 Ιουλίου 2025
Νεαρή κοπέλα ταξιδεύει για Νάξο και... δεν το κρύβει: «Είμαστε έτοιμοι για όλα» (βίντεο)

Νεαρή κοπέλα ταξιδεύει για Νάξο και...

08 Ιουλίου 2025

Τελευταία Νέα

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες της ΕΕ που θα δοκιμαστεί η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τη χρήση στο διαδίκτυο

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες της Ε...

14 Ιουλίου 2025
Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε Ε/Π-Τ/Ρ στη Σίφνο

Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε Ε...

14 Ιουλίου 2025
Ημέρα της Βαστίλης: Ολοκληρώθηκε η επιβλητική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (βίντεο)

Ημέρα της Βαστίλης: Ολοκληρώθηκε η...

14 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ